Vad är Vitex Kosttillskott?

February 26

Vitex tillägg är ett örtextrakt från bär av Vitex anläggningen, och det används för att reglera hormonell obalans hos kvinnor. Vitex, eller Vitex agnus-castus, även känd som chasteberry, ett namn som speglar dess historiska användning som en sexuell suppressant att hjälpa kvinnor och män att förbli kysk. Vitex tillskott kan hittas i tinctured och kapselform.

Vitex kosttillskott används för att behandla symptom i samband med premenstruella sydrome (PMS), inklusive humörsvängningar, huvudvärk, uppblåsthet, ömma bröst och mindre depression. Det är till hjälp i fall av oregelbunden menstruation och klimakteriebesvär. Ofta kommer mindre lättnad att märkas inom den första veckan att ta vitex kosttillskott dagligen. Vitex är en trög, långsiktig regulator, dock. Kvinnor tar vanligtvis vitex tillskott i minst tre månader innan de börjar se betydande förbättringar i sin cykel.

Ta vitex kosttillskott regelbundet kan hjälpa kvinnor etablera en naturlig, regelbunden cykel efter avbruten användning av p-piller eller andra hormon mediciner. Vitex kan också hjälpa till att lindra akne hos unga kvinnor. Unga män bör undvika detta tillägg, men på grund av dess östrogena föreningar.

Vitex hjälper bodyâ € s naturlig reglering av hormonella nivåer genom att påverka hypofysen. Om ett hormon produceras i för stor mängd, kommer Vitex bromsa produktionen av hormonet. Om hormonnivåerna är låga, kommer tillägget stimulera till ökad produktion fram rätt balans uppnås.

Även om många studier har gjorts i ett försök att hitta definitiva bevis för de aktiva föreningarna i Vitex och deras effekter, har det inte funnits några avgörande fynd. En lång historia av säker och effektiv användning har dock tjänat Vitex en permanent plats i herbalistâ € s tradition och praxis. Vitex anses vara en säker och effektiv komplettera med några kända biverkningar. Det skulle klokt, men för en att rådgöra med en läkare innan du påbörjar användningen av Vitex, särskilt för människor som tar andra läkemedel, har ett medicinskt tillstånd, är gravid eller ammar.

Den Vitex anläggningen, även kallad en chastetree, är en liten, lövträd hemma i Medelhavsregionerna. Det blommar under sommaren och producerar blanka, svarta bär i överflöd i höst. Även om det inte hemma i USA, växer chastetree bra i många delar av USA och kan hittas i de flesta av de kustområden.

  • Vitex tillskott kan hjälpa en kvinna upprätta en regelbunden cykel efter avbruten användning av p-piller.
  • Vitex tillskott påstås hjälpa till att reglera hormoner genom att stabilisera hypofysen.
  • Vitex kan minska uppblåsthet i samband med PMS.
  • Vitex biverkningar kan inkludera akne.