Vad är några olika typer av skridskoåkning Hoppar?

February 20

Många konståkning fans överens om att den mest spännande delen av konståkning rutiner är det skridskoåkning hoppar. Dessa högt flygande athletic drag är det ultimata uttrycket för en skaterâ € s förmåga. Skridskoåkning hopp finns i två varianter, rotations- och positions. Positions hopp är korta hopp som visar en konstnärlig position i luften. Det sanna måttet på en konståkning rutin baseras delvis på rotations hopp.

Den typ av roterande hopp bygger på två faktorer: antalet rotationer åkaren gör i luften, och som kanten på skridskoåkning blad åkaren använder för att starta och landa. En annan klassificering är om hopp är toe-assisterad, görs genom att gräva den räfflade tå plocka av en skridsko i isen som en start uppsving, eller kant hoppar, vilket inte använder tån pick. De flesta hopp görs med en moturs rotation, som i exemplen nedan.

Toe loopar anses vara en av de enklare skridskoåkning hoppar i professionella tävlingar. De lanseras från baksidan utanför kanten på högra skridsko, när du använder tån på andra skridskon för en extra valv. Dubbel och trippel toe slingor utförs ofta i hoppning kombinationer, ett krav i många tävlingar. Sedan början av 21-talet, har quad-revolution hoppar blivit nödvändiga inslag i Mena € s konkurrens tävlingar. Quad tå loopar tycks vara den mest frekvent försökt version av en quad hoppa.

Flips använda insidan bakkant en skridsko, vanligtvis den vänstra, och lanserades av den högra tå plocka. Identifiera en flip underlättas eftersom åkaren oftast har sin högra ben förhöjda medan Segelflyg framåt, innan du slår bakåt för att börja hoppa. Ett lutz liknar en flip, men använder den utanför bakkanten av den vänstra skridsko, snarare än på insidan, vilket gör hoppet mycket svårare. Båda dessa skridskoåkning hopp är nästan alltid utförs som triple-rotationer, och liksom tån slingan används ofta som kombinationskomponenter.

Den mest grundläggande av kantbaserade skridskoåkning hoppar är salchow, uppkallad efter en tidig 20th century skater, Ulrich Salchow. Generellt är en salchow utförs genom att vrida motsols så vikten på åkaren är på baksidan inre kanten av den vänstra skridsko, sedan hoppa genom att svänga höger ben upp och över till vänster. Den snabba lanseringen av det högra benet är viktigt, eftersom det ger den dynamik för rotationer.

Slingan hoppa, vilket är annorlunda än tån slingan, anses vara ett mycket svårt kant hoppa. Åkaren glider bakåt med vänster fot korsas framför höger. För att starta, använder åkaren baksidan innanför kanten på högra skridsko, samtidigt fötterna korsade. Detta hopp är särskilt svårt eftersom det skrivs in blind, med skater att inte kunna upptäcka sin landningsplats förrän de redan har hoppat.

Axel ibland anses vara den enklaste hoppet för tittarna att identifiera, eftersom det är den enda av de skridskoåkning hopp som har en framåtvänd start. Eftersom skater börjar vänd framåt och slutar vänd bakåt, faktiskt är en trippel rotation tre och en halv rotationer i luften. Medan eliten manliga åkare har ofta en trippel axel som ett obligatoriskt inslag i konkurrensen, kvinnliga åkare utför ofta dubbla axlar istället.

I konkurrens är skejtare markerade i skridskoåkning hoppar för landning på två meter, enligt rotera i hoppen eller snubbla och falla på landningen. Dock kan vissa drag få bonuspoäng. I Tano, uppkallad efter berömda skater Brian Boitano, håller skater ena armen över huvudet när de hoppar. Enligt de nya internationella reglerna skridsko infördes 2006, lägga rörelser såsom Tano kan lägga till svårigheten att hoppa och resultera i en högre poäng. Detta har lett till en ökning av knepiga tillägg till skridskoåkning hopp, vilket bara kan betyda ännu mer spänning för fans.

  • Vilken kant skridskobladet en åkare använder för att lyfta och landa kan påverka en rotations hopp.
  • Konståkning är en form av skridskoåkning.