Vad är ett styrelserum?

January 31

Ett styrelserum namnges för det rum där en organisations styrelse sammanträder. En styrelserummet kallas ofta ett konferensrum eller mötesrum. Företaget styrelserum används vanligen för många olika typer av möten och utbildningsändamål.

I stora företag kan ett styrelserum vara stor med stora fönster och utsikt. I mindre företag kan en liten styrelserum inte ens har fönster. Vissa företag har mer än en styrelserum och kräver rummen som ska reserveras av personalen i förväg.

Alla styrelserum har ett konferensbord och stolar. Små styrelserum får bara plats sex, medan större styrelserum kan sittplats fjorton eller mer. Styrelserum stolar kan täckas i läder eller klädsel material och är inte vanligtvis nakna trä eller ren metall, även i mindre styrelserum. Konferensbord kan vara vilken form som helst såsom rund eller kvadratisk i mindre styrelserum och rektangulära eller ovala i större styrelserum. En styrelserum tabell kan också vara U-formad eller byggas med en delad avsnitt för att möjliggöra träningsredskap och / eller videokonferensutrustning.

Videokonferensutrustning gör att människor som inte är fysiskt närvarande för att delta i styrelserum möte via dator. Styrelserum har ofta förvaringsskåp att lagra olika typer av audiovisuell utrustning när utrustningen inte används. Finare styrelserum har hög kvalitet trä skåp som ser ut som möbler mer än lagringsenheter. De flesta styrelserum har också en kaffe varukorg, luftkonditionering och tillgång till Internet portar.

En styrelserummet kan ha projektionsutrustning installeras i taket. Utrustningen kan ofta sänkas under presentationer och uppvuxen utom synhåll för resten av tiden. Mikrofoner får placeras i taken i större styrelserum så att högtalarna inte måste höja sina röster för att höras av alla i rummet.

De flesta styrelserum har någon form av whiteboard, eller whiteboardtavla. Finare styrelserum kan ha kamerastyrda interaktiva whiteboards. Denna utrustning kan vem som helst i styrelserummet att skriva på en skärm med en kamera i den och få sina anteckningar över till den vita styrelsen i rummet. Ett dokument kan också placeras på skärmen som ska överföras till den vita linjen så att alla i mötet kan se dokumentet.

  • Videokonferensutrustning gör att människor som inte är fysiskt närvarande för att delta i styrelserum möte via dator.
  • Styrelserum värd ofta personalmöten.
  • En styrelserummet är en konferens eller möte rum där ett företags styrelse träffas.
  • Styrelserum finns i olika storlekar, inklusive de mycket små som vanligtvis rymmer cirka 6 personer.