Vad är en fem Layer Burrito?

February 18

Fråga de flesta barn där mexikansk mat kommer ifrån, och svaret är sannolikt "från en drive-through." Det beror på tacos och burritos har blivit synonymt med kedjan som har populariserade kryddig, ostliknande, sliskig wraps under de senaste decennierna. En av sina erbjudanden, fem lager burrito, kanske låter som en unik hopkok, men i själva verket är det lätt och billigt att duplicera hemma. En fem lager burrito är enkla bönor och köttfärs klädda i riven cheddarost och en klick gräddfil som har dubbelt insvept i två burrito skal med ett lager av nacho ost mellan dem.

Med andra ord, är en fem lager burrito bara vad som är allmänt känd som en böna och nötkött burrito med en twist. Burritos är generellt serveras med smält, sliskig ost insvept med kött och bönor, och de flesta människor anser en burrito utan gräddfil vara kätteri. Den smarta knep för en fem lager burrito är den dubbelinslagning eller, mer specifikt, vad är mellan dubbelinslag.

Som med en traditionell burrito, bönor, kött och ost, tillsammans med en prick av gräddfil, sitta i en fräsch burrito skal. Denna laddade skal, fortfarande oförpackade, hoppar in i knät på en andra burrito skal som har frikostigt belagts med nacho cheese. Ögonblicket av magi uppstår när kocken rullar båda skalen runt nötkött, bönor och ost fyllning.

Fem lagers burritos kan leka i en mexikansk mat älskare drömmar, men för hemma kock, det finns ingen anledning att stanna där. Lägga antingen tärnat eller skivad avokado eller guacamole inte bara lägger ytterligare ett lager av smak, men det ger också en förvånande mängd extra fiber samt C-vitamin och andra näringsgodsaker. Sallad och tomat är vanligtvis serveras i en burrito samt. Kockar med lite extra tid kan överväga sautering lök och vitlök för att verkligen göra burrito stå upp och sjunga.

Verkligen smart kockar har listat ut ett ännu enklare sätt att komponera en fem lager burrito som sparar tid. Istället för att vika ingredienser i varje burrito innan de inslagna, är en fem lager burrito gryta annat alternativ. Detta sparar slösat mat och eftersom små magar kanske inte kunna hantera en hel burrito. Med en gryta, kan portionera ut en mängd som är lämplig för storleken på diner kocken.

Det börjar med en stor gryta som har lätt oljad. Det första skiktet är helt enkelt tre eller fyra överlappande burrito skal. Därefter kommer ett lager av bönor och sedan en av köttfärs. Nacho cheese toppar nötkött, och gräddfil toppar osten. Ytterligare ett lager av burrito skal täcker gryta, och riven cheddarost toppar burrito skal så att det smälter och lätt bryner innan servering.

  • Fem-lagers burritos kan lätt göras hemma.
  • Sharp cheddarost används ofta till toppen en fem lager burrito.
  • Fem lagers burritos innehåller gräddfil.
  • Guacamole kan läggas till en av fem skikt burrito.