Vad gör en Data Analyst göra?

October 25

Data analytiker utföra olika uppgifter i samband med att samla, organisera och tolka statistik. Den exakta utformningen av jobbet varierar något från yrket till yrket, som analytiker arbetar för ett sjukhus med nödvändighet skulle fokusera på olika saker än vad någon som arbetar för ett varuhus eller en stormarknadskedja. I någon egenskap, men människor med det här jobbet leta efter sätt att tilldela numeriska värden till olika affärsfunktioner, och ansvarar för att identifiera effektivitetsvinster, problemområden och möjliga förbättringar.

Information Sammanställning

En av de viktigaste sakerna någon data analytiker gör är att samla in, sortera och studera olika uppsättningar information. Detta kan se riktigt olika i olika miljöer, men är oftast relaterade till spikning ner ett fast värde till viss process eller funktion så att det kan bedömas och jämföras över tid. En livsmedelsbutik kanske vill en analytiker att samla alla de timmar som vissa anställda arbetar tillsammans med vinstmarginaler för vissa dagar, veckor eller till och med timmar, till exempel; en Internet-företag kanske vill se hårda siffror om var kunderna kommer ifrån, hur mycket de spenderar på inköp, och om erbjudanden som fri frakt har någon betydelse för den totala vinsten.

Det finns flera olika strategier människor kan använda för att sammanställa uppgifter, men det finns oftast tre universella mål. Uppgifterna måste regleras, normaliserad, och kalibreras så att den kunde tas ur sitt sammanhang, används ensam, eller sätta i samband med andra siffror och ändå behålla sin integritet. Analytiker använder vanligtvis datasystem och komplexa beräkningstillämpningar för att få sina siffror spikade ner, men det finns fortfarande en hel del intellektuell kunskap som går att göra dessa system fungerar.

Extrapolering och tolkning

När informationen har samlats in, analytiker är vanligtvis ansvariga för att komma med några slutsatser om vad det innebär, samt utbilda företagsledare på hur man använder det. Att få hårda siffror på försäljningssiffror för en viss semesterperioden, till exempel, är något användbart i och för sig, men är oftast mest värdefulla när staplade mot siffror från tidigare år eller andra säsonger som en jämförelsepunkt. Dessa yrkesgrupper kan också kallas för att hjälpa företagare och ledare förstår vad skillnader i siffror menar när tittade på från år till år eller över olika avdelningar. De har oftast kompetens att inte bara överlåta statistiska värden till saker, men också för att förklara vad de menar.

Projektioner och rådgivande ansvar

I vissa företag, analytiker belastats med faktiskt rådgivning projektledare och ledare om hur vissa datapunkter kan ändras eller förbättras med tiden. De är ofta de med den bästa känslan av varför siffrorna är som de är, vilket kan göra dem en bra resurs när man tänker på att göra förändringar. En vårdcentral som vill förbättra patient väntetiden kan be en analytiker att identifiera de viktigaste skälen för förseningar, till exempel, precis som en reklambyrå kan se ut för statistisk feedback på tidigare kampanjer som ett sätt att utforma och planera framtida slagord.

Forskning och skrivningsaktiviteter

Rådgivande ansvar går ofta hand i hand med att skriva och forskning. De flesta bedömare är bekväma att förbereda skriftliga sammanfattningar att följa med grafer och diagram, men läget kräver ofta ytterligare skrivuppgifter, alltför, såsom utarbetandet företagets memorandum, pressmeddelanden, och formella rapporter. Analytiker vanligtvis också samarbeta med databas programmerare och administratörer att skriva systemet modifierings rekommendationer eller interna instruktioner och utbildningsmaterial.

System Kompetens och felsökning

Det mesta av arbetet analytiker tror är klar med hjälp av datorer och digitaliserade statistiska program, vilket innebär att yrkesverksamma behöver en viss grad av teknisk expertis som en självklarhet. Göra system fungerar är det första och viktigaste delen, men jobbet brukar också kräver program felsökning och system säkerhetsåtgärder, samt en förmåga att anpassa sig till förändrade teknik och hålla uppdateringar aktuell och användbar på flera olika plattformar.

Typer av Arbetsinställningar

Nästan alla branscher har tänkbara behov av dataanalys, åtminstone på någon nivå. Precis, det gäller försäljning, marknadsföring och sjukvård tenderar att ha flest jobb tillgängliga för dessa yrkesgrupper vid varje given tidpunkt. De flesta yrkesverksamma arbetar med team för att ta itu med specifika projekt eller problem som behövs. En hel del av arbetet utförs på datorn, och mycket av det kan göras hemifrån eller från en fjärrkontor även om detta beror ibland på vilken typ av data som samlats in. Proffs kan normalt räkna med att arbeta standard timmar, även om viktiga projekt eller hotande deadlines kan och ofta kräver lite övertid och helgarbete.

Obligatoriska Träning

En universitetsutbildning är nästan alltid nödvändigt för denna typ av arbete. De flesta arbetsgivare kräver data analytiker att hålla minst en bachelorâ € s examen, företrädesvis i statistik, datavetenskap, eller företagsekonomi, men det finns tillfällen när andra kurser kan vara acceptabelt om kandidaten kan också visa betydande erfarenhet av att arbeta i ett närliggande område . Många av de bäst betalda och mest framgångsrika analytiker håller Mastera € s grader eller doktorsexamina, vilket ger dem mer kunskap och brukar också garanterar högre lön.

  • Samla och studera olika uppsättningar information är typiska uppgifter för en dataanalytiker.
  • En data analytiker får undersöka de arbetade i en livsmedelsbutik timmar.
  • Dataanalytiker lagra, samla in och tolka statistik.
  • Analytiker samarbeta vanligtvis med databas programmerare och administratörer att skriva systemet modifierings rekommendationer eller interna instruktioner och utbildningsmaterial.
  • En dataanalytiker ofta analyserar och tolkar statistik.