Är en Golden Retriever rätt för dig?

October 16

Golden retriever har en hög profil status i media, men de är inte för alla. Detta är en sportslig avel, och dessa högenergetiska hundar kräver utbildning. Golden retriever, dock är lättlärd och älskar att lära sig, så utbildning kan och bör vara en rolig men mycket upptagen upplevelse.

Här följer några skäl som kan göra dig tänka om livet med en Golden Retriever:

  • Hår, hår, överallt. The Golden Retriever har vad som kallas en _coat "> dubbel _coat"> päls, vilket innebär att han har en mjuk dunig underull att isolera honom från kyla och värme och en längre yttre skikt av täckhår. Dessa håriga critters ömsar duniga underull i enorma mängder varje vår och droppa en liten hund hår över huset året runt. De resulte moln av hunden ner hela huset kan få dig att slita ut håret också.

Tandborstning kommer att hålla den olägenhet hundhår till ett minimum. Daglig tandborstning är bäst - två gånger per vecka är ett måste. Om du använder en professionell groomer, räkna med att betala $ 15 till $ 25 per grooming session. Att vara vacker har ett pris.

  • Goldens behöver utrymme, och massor av det, både internt och ut. En gård är ett måste, och bra stängsel är att föredra. Om du vill leva med en Golden Retriever, se till att du har utrymme för en. Dessa stora spretande stipendiater lätt upptar minst en soffa kudde eller fåtölj. Allt är stort, inklusive deras leriga tassavtryck på din köksgolvet och deras näsa utskrifter på fönstret. Det lyckliga Golden svans kan lätt rensa soffbord.
  • Daglig dos av motion. En normal Golden skapar oftast lite lycklig kaos, som är en del av dess oemotståndliga överklagande. Dessa pigg hundar har en stor känsla för humor och älskar att hämta, lek, jakt, och tugga. De behöver motion för att förbruka allt som idrotts energi, eller kommer de att roa sig i typisk hund mode. (Tänk förstörelse!)

Den typiska Golden Retriever hushåll har oftast några trasiga tugga märken på stolsben, hundleksaker strödda om vardagsrummet, högar av strimlade pinnar i trädgården, och en eller två stora pinnar på framsidan eller bakdörren, de som han levererade till dig som sin hederspris.

Din Golden kommer inte utöva utan dig. Du är hans incitament att leka och spela. Dagliga promenader och joggar, Frisbee spel och stötfångaren jagar (de stora, korvformad duk eller säljs i djuraffärer för hämta-a-holic hundar plast hämta objekt) kan hjälpa till att hålla din gyllene trött och innehåll.

  • Vart du än går, jag går: Om du är på språng och aldrig hemma och han är ensam större delen av dagen, kommer din Golden betonas och mest missnöjda. Det är inte rättvist att hunden och kan vara förödande för dig. Goldens behöver vara med människor, och en isolerad och ensam Golden kan lätt drabbas av separationsångest, vilket kommer att leda till destruktivt beteende. Det är en naturlig hund stress reliever.

Om du är en aktiv familj som älskar friluftsliv och planerar att ta din Golden till fotbollsträning och baseball spel, då två av er är förmodligen en bra match

  • På vakt. . . inte! Om du letar efter en vakthund, utreda en annan ras. De flesta Goldens är kompletta kärlekssvampar som gärna skulle slicka stövlarna av en inkräktare. Du kan uppmuntra dem att skälla på folk som närmar ditt hus, men du kan inte - och ska inte - lära dem att hota eller bita. Deras mycket storlek kan avskräcka ett hem invader, men alla som känner till en Golden kärlek-'em-all attityd vet att en repa bakom Golden öron betyder omedelbar vänskap.