Vad är tillväxt misslyckande?

November 1

Tillväxtstörning är ett tillstånd som kallas för att påverka de rätta mekanismerna i kroppen av en tonåring eller tonåring under puberteten och framåt, vilket resulterar i kortväxthet och försenad utveckling av sekundära sexuella egenskaper. Eftersom det ofta får olika faktorer som bidrar till misslyckandet att frodas, innebär många behandlingar att titta på alla aspekter av individens hälsa för att säkerställa korrekt tillväxt. Om tillståndet inte behandlas tidigt, till exempel före uppkomsten av vuxenlivet eller tidigare, symtom på kortväxthet och försenad utveckling är ofta permanenta. Förbättra näring, kan psykologiska faktorer och andra livsstilsvanor bidrar kraftigt förbättra symtom på tillväxt misslyckande.

När ett barn är vid eller förbi puberteten och uppvisar egenskaper av att vara i en låg percentilen för hans längd och vikt för sin ålder, då är det ofta klokt att söka läkare angående tillväxt misslyckande. Kortväxthet, eller ligger under den genomsnittliga längd och vikt för barnets ålder, är det vanligaste symtomet ses av de flesta föräldrar som har barn som lider av långsam tillväxt syndrom. Bristen på utveckling av eventuella sekundära sexuella egenskaper, såsom ansiktshår eller fördjupning av röst, är ett tecken på tillväxt misslyckande. Det är klokt att söka hjälp från en läkare som är specialiserad på tillväxtstörningar tidigt, innan möjligheten att fördröjd tillväxt blir permanent.

För att maximera ett barns tillväxtpotential, kan en läkare rekommendera ett barn ser en dietist eller nutritionist som kommer att hjälpa till att strukturera en måltid plan med rätt näringsämnen som behövs för tillväxt. Inklusive tillräckligt med vitaminer från färska grönsaker och kalcium från färska mejeriprodukter eller andra källor, tillsammans med rätt fett och proteinintag, är avgörande för god tillväxt. En hög hållfasthet multivitamin kan också förskrivas till barn som upplever tillväxt underlåtenhet att säkerställa tillräckligt intag av näringsämnen varje dag. Att förbättra kvaliteten på sömnen för barnet, samt att öka fysisk aktivitet bibehållen tillräckligt med kalorier för att hålla kroppen näring, är viktigt för att öka naturligt humant tillväxthormon.

Psykologiska faktorer såsom emotionell deprivation eller föräldraledighet eller familjetillbakadragande har också varit inblandad i tillväxtstörning hos barn. Förbättra denna dynamik genom rådgivning, eller i allvarliga fall ta bort barnet från omgivningen, kan i hög grad bidra till att påverka korrekt utveckling och god hälsa. Injektioner av humant tillväxthormon kan också förskrivas, men de för- och nackdelar med denna metod bör beaktas och vägs av föräldrarna eller vård tagare. Kroniska infektioner kan också leda till långsam tillväxt hos barn, så förbättrar immunförsvaret och dess funktion kan också vara viktigt att överväga i medhjälp tillräcklig tillväxt.

  • En dietist eller nutritionist kan rekommenderas för att maximera ett barns tillväxt.