Vad är en sibirisk katt?

May 10

Den sibiriska katten är ett medium till långhårig avel av katten hemma i Ryssland. Det är också kallas den ryska sibiriska katten eller den ryska skogkatt, och är Rysslands nationella katt. Den sibiriska rasen är minst 100 år gammal, men det var inte importerades till USA fram till 1990 och är fortfarande ganska ovanligt i Amerika.

Den sibiriska katten utvecklats naturligt i Ryssland och hade inte utvecklats som en inhemsk ras i många år. Att hålla husdjur i Ryssland var inte något som vanligtvis gjordes på grund av brist på tillräckligt med mat och boende för människor. Det finns uppgifter om sibiriska katter som deltar i den första kattutställningen som hölls på 1700-talet i England.

Den övergripande formen på den sibiriska katten är rundare än både Norsk skogkatt eller Maine Coon Cat. Den Siberian ögon och huvud är också rundare och svansen är också kortare än för de andra två raser. Många sibiriska katter har gul-gröna ögon, även om många andra ögonfärger är möjliga.

Färgning av den sibiriska katten varierar mycket från grädde till svart och allt däremellan. Poäng, ränder och sköldpaddsskal markeringar är alla gemensamma för denna ras också. Den sibiriska katten är unik genom att den har en trippel päls, troligen på grund av ett svar på de väderförhållanden i Sibirien. En extra portion av päls växer runt kattens hals på vintern. Den sibiriska kattens päls är också tjockare på vintern och mindre tätt under sommaren.

Den sibiriska katten anses allergivänliga, men de med mer allvarliga allergier kan fortfarande vara allergisk och borde få ett allergitest och umgås med Sibirier innan det blir en som husdjur. Men sibiriska katter saknar ilska. De har också ingen Fel d 1 allergen i deras saliv, så när de rengör sina rockar de inte täcker deras päls med allergenet som de flesta katter gör.

Den sibiriska katten anses vara en mycket frisk ras och de har inga genetiska hälsoproblem som många kattraser har. Sibiriska katter är kända för att vara mycket smidig och många gillar att hoppa och hoppa. De är innekatter och ofta gillar att följa sina mänskliga följeslagare genom alla rum i huset. Sibiriska katter jämförs ofta med hundar i deras lojalitet och kan vara ganska innehåll som varv katter.

  • Den sibiriska katten är unik genom att den har en trippel päls, troligen på grund av ett svar på de väderförhållanden i Sibirien.
  • Sibiriska katter är hemma i Ryssland.