Vad är en strumphållare?

May 9

En höfthållare är en typ av kvinnoplagg som blev på modet från 1940-talet och framåt, och nådde en topp på modet under 1960-talet. Före uppfinningen av nylonstrumpor eller strumpbyxor, strumpor bärs under kjolar kom oftast till mitten av låret, och de inte stanna upp bra - de flesta skulle falla ges möjlighet. Inledningsvis kan gördlar skiss bilagor som skulle hålla strumporna på plats, men så småningom som gördlar blev mindre populär, var enklare höfthållare föredragna.

Denna typ av bälte var en bit tyg som passar runt midjan och hade flera långa, stretchiga bilagor som kan hakas på strumporna. Vanligtvis det fanns minst fyra och ofta sex bilagor i allt. Med sex-fastsättningsbälte, var tre fästen på vardera sidan ansluten till strumporna, vanligtvis en på framsidan av benet, ett i ryggen, och en på den yttre sidan av låret.

Vissa kvinnor föredrog ett strumpeband bälte med endast fyra bilagor, som skulle ansluta till strumpan enbart i fronten och på baksidan av låret. Dessa ansågs inte lika säker, dock, och inte fungera så bra som den sex fäst version. De var tillräckligt bra för många men, och lättare att använda.

Bältet skulle ha burits med strumpor, och oftast med underkläder, eftersom bältet bara passar runt midjan. Det var ofta förknippade med erotik, även om det var en funktionell plagg. Ändå 1940- och 1950, pin-up modeller ofta med bär bh, trosor, strumpeband bälten och strumpor. De fortsätter att ses som sexiga kläder och kan fortfarande hittas i underkläder butiker och andra platser där en shopper kan köpa silke, fishnet, eller nylonstrumpor. De är i allmänhet betraktas som en underkläder tillbehör snarare än en nödvändighet i den moderna dagen.

En nackdel med detta underplagg är att ett åtsittande kjol visade generellt gupp och åsar som är förknippade med de förbindande banden. De pennkjolar som började bli populär på 1940-talet lämnade lite åt fantasin, och säkerligen låta alla veta att en person var klädd i en rem. Hårdare, formanpassade kjolar hjälpte till att göra strumpbyxor mycket populär.

Dessutom eliminerar denna post från standard kvinnas garderob innebar en mindre klädesplagg att bära. Idag kan shoppare hitta låret höga strumpor som har tillräckligt med elasticitet för att stanna upp på egen hand. Användningen av Lycra i nylon och strumpor har gjort dem mer tillförlitliga, även om vissa människor fortfarande gillar den extra säkerheten i en höfthållare.

  • Höfthållare var särskilt populär innan uppfinningen av strumpbyxor.