Vad är Mobiltelefon Spam?

May 13

Mobiltelefon spam omväxlande kallas SMS spam eller m-spam, och är ett missbruk av text meddelandetjänster flesta människor får med sin mobiltelefon. De flesta människor som äger en mobiltelefon är redan ganska bekant med denna typ av spam. Sådan spam kommer vanligtvis i form av textmeddelanden som kan vara reklam, eller i värsta fall, vara försök till bluff mobiltelefonanvändar.

Problemet med mobiltelefon spam är att det är inte bara irriterande, men det kan också bli dyrt. Vissa människor betalar för att ta emot textmeddelanden. År 2006 till exempel, var Sprint stämd för att skicka sms spam och reklam för sitt eget företag till sina kunder. Eftersom varje meddelande kostar $ 0,10 $ (USD) för att ta emot, var detta ett sätt för Sprint att tjäna mer pengar från sina kunder, utan deras tillåtelse. Sprint bosatte och beordrades av en California domstol att stoppa denna reklam och att ersätta kunder som hade åtalats för sina mobila telefon spam tekniker.

Det finns vissa lagar i USA som kan begränsa annonsörernas rätt att använda mobiltelefon spam i form av textmeddelanden. De federala handlingar, lagen Telephone Consumer Protection 1991 och CAN-SPAM Act från 2003 kan reglera vissa av mobiltelefon skräppost du kan få. Tyvärr är dessa handlingar inte verk med stor regelbundenhet. Statliga lagar, liksom förbudet mot mobiltelefon spam i Kalifornien, och starka lagar i Ohio som skyddar konsumenterna mot SMS spam har antagits, och dessa bedöms oftast effektivare än CAN-SPAM. Australien och Hong Kong har båda lagar som är specifika för att förbjuda mobiltelefon spam, också, men i många länder och i delar av USA, är denna typ av spam hårt för att bekämpa och svåra att utreda.

Ibland mobiltelefon spam inte bara reklam, men målmedvetna handlingar försöker lura konsumenterna. Detta är fallet när människor lämnar siffror, som är betalnummer, som sedan kommer att belasta mobilen användarens räkning. En annan typ av spam är insamling av information, när en person berättade att ringa ett nummer, och på så sätt kan bli ombedd att ge personlig information om honom / henne, eller det faktum att han / hon återvänder samtalet används att fastställa mobilnummer är äkta.

I alla fall, om du tar emot mobiltelefon spam eller skräp texter regelbundet, kanske du vill diskutera detta med din mobiltelefon företaget för att se om de har några planer på att bekämpa den. Om du får skräppost på din telefon kan du använda filter som kan hjälpa lindra problemet. En annan sak du kan göra är att ändra ditt telefonnummer. Det kan vara till hjälp för att registrera ditt telefonnummer med National Do Not Call Registry i USA, vilket åtminstone kommer att hålla de legitima spammare (annonsörerna) från meddelandetjänster dig i de flesta fall.

  • Problemet med mobiltelefon spam är att det är inte bara irriterande, men det kan också bli dyrt.
  • En person som läser en spam text.