Vad är en Cervical graviditet?

June 21

En cervikal graviditet uppstår när ett befruktat ägg blir implanteras i livmoderhalsen, eller det område där livmodern möter slidan, i stället för i livmodern själv. Även om det ofta uppvisar symptom som liknar de normal graviditet, kan den implanterade ägget inte framgångsrikt utveckla och kan även innebära en livshotande hälsorisk. Detta tillstånd har ett antal möjliga orsaker, men är vanligast hos kvinnor med skadade eller missbildade könsorgan. Det är oftast diagnostiseras genom avbildning och blodtester, och behandlas med läkemedels injektioner eller kirurgi. Cervical graviditet gör generellt framtida graviditeter svårt, men inte omöjligt.

Vid början av en normal graviditet, är ett ägg som har släppts av äggstocken befruktats i äggledaren och sedan implantat i livmoderväggen, där den börjar att ta emot näring och utvecklas. I det tillstånd som kallas utomkvedshavandeskap, dock det befruktade ägget implantat i en annan del av den reproduktiva anatomi. Cervical graviditet är en form av utomkvedshavandeskap där det befruktade ägget implantat i livmodervävnad.

Kvinnor upplever livmoderhalscancer graviditet kan vid första har symptom som liknar de normal graviditet, såsom illamående, ömma bröst, och missade perioder. Ett ägg implanteras i livmoderhalsen kan inte framgångsrikt utveckla, dock, och eftersom graviditeten fortskrider, börjar det i allmänhet att orsaka buksmärtor och, i vissa fall, vaginal blödning. Vänster obehandlad kan den här typen av graviditeten orsaka allvarliga skador på könsorganen och livshotande inre blödningar.

Medan livmoderhals graviditeter har ett antal möjliga orsaker, de är vanligast hos kvinnor med missbildade eller ärrad reproduktiva organ. Ofta är denna typ av ärrbildning som orsakas av kirurgi. Det kan också vara resultatet av inflammatoriska sjukdomar (PID), som i sin tur orsakas av en sexuellt överförd infektion (STI).

Om en läkare misstänker en cervikal graviditet, kan han först utföra en gynekologisk undersökning och ett blodprov för att kontrollera att patienten är gravid. Han kommer sannolikt också utföra en avbildning test såsom ett ultraljud för att avgöra om det befruktade ägget har implanterats i ett annat område än livmoderväggen. Om en cervikal graviditet upptäcks, ska den implanterade ägget elimineras för att förhindra potentiellt livshotande komplikationer. En tidig livmoderhalscancer graviditet kan behandlas med en injektion av ett läkemedel som avleder ägget. Cervical graviditeter som har kommit betydligt kan kräva kirurgiskt ingrepp.

Efter att ha upplevt livmoderhalscancer graviditeten kan många kvinnor tycker att det är svårt att tänka och framgångsrikt genomföra en baby. Graviditet efter detta villkor är inte nödvändigtvis omöjligt, dock. Tidig behandling är avgörande för att skydda en womanâ € s reproduktiv hälsa. Därför bör de som misstänker utomkvedshavandeskap kontakta en läkare så snart som möjligt.

  • En bäcken examen kan utföras om en läkare misstänker en cervikal graviditet.
  • Cervical graviditeter är vanligast hos kvinnor som har ärrade reproduktiva organ.
  • Många kvinnor har svårt att föreställa sig och framgångsrikt genomföra en baby efter en cervikal graviditet.
  • Ett ultraljud kan bekräfta en cervikal graviditet.
  • Ett diagram av det kvinnliga reproduktiva systemet, inklusive livmoderhalsen.