Vad är inblandad i Antique Clock Repair?

July 5

Antik klocka reparation kan innebära saker som utbyte av gamla delar och konfigurera om tidtagning. Ibland är en noggrann rengöring i ordning, eftersom smuts kan vara orsaken till vissa buggar. I alla reparations situation är det bäst att ringa i en reparatör expert för att göra jobbet och återställa klockan till sin gammaldags skönhet.

Pendulum klockor såsom farfar klockor och gökur förs in för reparation av många skäl, varav en är att de har slutat gå. Antik klocka reparation i detta fall kan bara innebära rengöring, eftersom alla ackumulerade damm kan fastna vissa delar. Antika klockor kan vara mycket känslig, så det är bara en liten bula eller flytta den till en annan plats kan få dem att sluta arbeta. En reparatör kan behöva titta på klockan från insidan för att flytta eventuella lutande delar.

Antik klocka reparation kan ibland vara så enkelt som att ställa om swing av pendeln, speciellt när klockan lider fel tidtagning. Detta problem är vanligt för pendel klockor, eftersom pendeln kan svänga långsammare när klockorna behöver en annan lindning. Klock ägare bör avstå från att justera pendeln själva genom reswinging det, eftersom detta kan orsaka ytterligare felaktigheter. De bör i stället ta klockan till en expert, eller ännu bättre, be experten för ett "hembesök" för att undvika att flytta klockan.

Ett annat vanligt problem för pendel klockor är slående av chimes vid fel tidpunkt. Ibland kanske det inte ens slå alls, eller göken i gökur skulle bara inte komma ut. Klock ägare kan ha turen att åtgärda detta genom att själva manuellt flytta klock händer, men det kan vara riskabelt eftersom det kan lossna händerna. En expert skall vara den enda person att göra det antika klockan reparation, eftersom bara han har kunskap och rätt verktyg. Andra problem som behöver en expert touch är vikter ersättare, snäva lind, och händerna fastnar på varandra.

Även batteridrivna antika klockor, såsom två klock väckarklocka, kan behöva lite reparation från gång till gång. Vissa slitna delar kan behöva bytas ut, t.ex. en korroderad batteribehållare, eller en rostig fjäder som flyttar hammaren från sida till sida. Efter att ha arbetat på en del antika klockan reparation, skulle vissa experter även gå den extra milen genom att återställa klockan och ersätta gamla skruvar, lackering av trä eller målar om flisas målning.

  • En två-klocka väckarklockan måste vidtas för att en klocka reparation expert för restaurering.