Hur man använder den spanska Preposition A

April 20

Använda den spanska prepositionen a (ah) korrekt i en mening kan vara knepigt eftersom en (som översätts till eller vid på engelska) kan visa ett antal saker. Så hur exakt kan du räkna ut vad den spanska preposition a uttrycker? Ta en titt på den här listan för att se exempel på vad en kan visa, och du kommer snart att förstå detta lekfulla preposition.

Tid

A kan användas för att illustrera när något kommer att hända. Till exempel med hjälp av en i meningen Te llamo a las tres (Jag ringer dig vid 3:00) innebär att du kommer att ringa upp personen du pratar med på 03:00, inte vid något annat tillfälle.

Hur man använder den spanska Preposition A

Rörelse

Du kan använda en för att indikera rörelse. Kanske du vill berätta för dina vänner att din familj är att gå till stranden. I så fall skulle du säga Vamos a la playa (Vi ska till stranden).

Läge

Använd en att berätta för någon om att gå:. Espere a la entrada (Vänta vid entrén.)

Hur man använder den spanska Preposition A

Medel / sätt

Kanske en av de mer överraskande sätt en kan användas är att ange de metoder eller sätt på vilket en verksamhet görs. Så för att uttrycka det är förberett i det spanska sättet, till exempel, skulle du säga Se beredningar a la española.

Pris

En kan också användas för att visa priset på ett objekt: Puede comprarlo en Cien pesos (Du kan köpa den för 100 pesos.).

Hur man använder den spanska Preposition A

Hastighet