Vad är en Timing Light?

December 3

En tids ljus är en anordning som används för att ställa in en bil tändnings timing. Den handhållna enheten ansluts till bilens batteri och till motorns Nr 1 tändkabeln. Med motorn igång, har tidpunkten ljuset en strobe ljus som lyser varje gång Nr 1 tändstifts bränder. Ljuset är inriktad på motorns harmoniska balanse, som har en serie siffror graverade in i den. Siffrorna representerar mängden grader före och efter nr 1 cylinderns övre dödläge. En kritmärket placeras i lämplig plats och lyser när lampan blinkar, vilket gör att tidpunkten att gå upp eller ner tills önskad avläsning erhålls.

På distributör utrustade motorer, finns det ofta en vakuum förskott modul på distributören som måste kopplas bort innan du använder ett stroboskop. Tidpunkten måste ställas in med förskott inaktiverad, även om vakuumslangen måste anslutas för att förhindra en falsk läsning från tidpunkten ljuset. Det är viktigt för människor att ta avläsningen med stroboskop medan motorn är i drift vid korrekt hastighet. Fordonets handboken kommer att innehålla information som rör rätt motorvarv per minut (RPM) för att ställa in motor timing vid.

På vissa prestanda timing ljus husen, det finns en justerbar förskott ratt funktionen. Detta förskott funktion gör att tidpunkten ljuset ställas in på önskad tidpunkt grad baserad på motorns varvtal. Denna funktion används när du ställer en racingmotor timing; den kan representera den mängd tid som ställs in i fördelaren för en viss motorvarvtal. Denna funktion gör det också möjligt att avgöra om en distributör fungerar och är utrustad med rätt vikt som blinkande och signalering avfyrandet av tändstiftet och matchande blixten på inställningsmärkena på balanser.

Den typiska timing ljusdesign tar formen av en pistol. Denna form gör det lätt att peka på det önskade området i motorrummet för att belysa inställningsmärkena på undersidan av motorn. Vissa icke-traditionella ljusdesigner är helt enkelt raka kåpor med trådarna som kommer ut i slutet av ljuset. Dessa lampor är ofta svåra att använda i en bil motorrummet; emellertid, är de användbara när de används på en exponerad motor, såsom en traktor. Medan vissa av de äldre lamporna använder en trådfjäder som faktiskt är placerad inuti tändkabeln terminal, de flesta moderna timing ljus design använder en induktiv pickup som bara är fast på tändkabeln för att ta läsningen.