Vilka är för- och nackdelar med flera duschmunstycken?

October 22

Flera duschmunstycken är en exklusiv funktion nu inkluderas i vissa badrum remodels, vilket är en av de viktigaste fördelarna med att installera dem; de ger rummet en lyxigare känsla. Dessutom kan dusch flera huvuden gör duscha snabbare, gör det lättare att rengöra hela kroppen på en gång, och i en större duschkabin, kan tillåta ett par att bekvämt duscha samtidigt. På nedåtsidan, ytterligare duschmunstycken lägga till extra VVS kostnader och kostnader för badrum remodel, kommer i allmänhet att använda mycket mer vatten än en traditionell duschmunstycke, och som sådan, kan öka månatliga vattenräkningar.

Installera flera duschmunstycken som en del av ett badrum remodel ger omedelbart rummet en mer exklusiva utseende, liknar ett spa. Många väljer att installera ett badkar separat, vilket gör installationen av en stor duschkabin och olika duschmunstycken; detta verkar ibland som bara två duschmunstycken på vardera sidan av dusch stall i stället för bara en, medan andra gånger de installeras på flera nivåer i hela duschkabin. Vissa kommer att installera tre eller flera duschmunstycken för en äkta hela kroppen spaupplevelse varje dag, vilket kan vara ett överseende sätt att duscha, samt vara till nytta för dem som kan ha begränsat rörelseomfång och har svårt att nå eller böjning.

Kombinera flera duschmunstycken med en stor "regndusch" huvudet är ett populärt alternativ. En regnskur är ett extremt brett duschhuvud som ger intryck av att vara under en regnstorm. Även om det finns många fördelar att installera flera duschmunstycken, nackdelarna är viktigt att tänka på också. För det första är det osannolikt att denna typ av dusch design kan fyllas i ett litet badrum; det kommer att bli nödvändigt att ha ett större rum och att göra en komplett ombyggnadsarbete med nya VVS för att få denna design, vilket kan vara ganska dyra.

Dessutom kommer de dusch flera huvuden använda mer vatten än en traditionell duschmunstycke, och mycket mer vatten än en version lågt flöde utformad för att vara mer miljövänlig. Bortsett från effekterna på miljön, med hjälp av denna mycket vatten för en daglig dusch kommer snabbt öka vatten räkningar och sann uppvärmning eller elektriska räkningar också, beroende på vilken typ av varmvattenberedare i hemmet. Vissa duscha system som detta kommer också digitala kontroller som är ännu dyrare att installera och dyra att reparera. Var noga med att överväga alla alternativ under ett badrum ombyggnadsarbete, som är en av de bästa sätten att öka det totala värdet av ett hem.

  • En multipel duschmunstycke badsystem kommer snabbt använda en stor mängd vatten, vilket kan leda till dyrare vatten och vattenuppvärmningskostnader.
  • På nedåtsidan, installera flera duschmunstycken vanligtvis lägger extra VVS kostnader till ett badrum remodel projekt.