Placera din anställning Brand att locka Top Rekryterar

November 16

Branding kan driva engagemang bland de anställda. Inte överraskande, men branding kan också spela en roll i att hjälpa dig att locka engagerade rekryter. Det är därför din organisations marknadsföring team bör arbeta kinden och käke med dina personalbehov och resursteam att samarbeta varumärke och samar offentliggöra meddelanden både internt och externt.

På så sätt kommer du locka de bästa rekryter medan samtidigt gör den starkaste och bästa intryck på potentiella nya kunder.

Människor vill arbeta för en vinnare. Även under toppåren personalbrist i början av 2000-talet, General Electric, Google, Southwest Airlines, Microsoft och andra arbetsgivare av val inom sina respektive branscher hade riklig kandidater att välja mellan. Varför? Eftersom som varumärken, de var "att vinna." Är ditt varumärke kan locka de bästa?

Vad gör du för att marknadsföra ditt företag som ett vinnande? Som med andra områden av engagemang, måste du sätta upp mål, mäta och kommunicera dem och driva dem på ett mycket synligt sätt. Är du försöker komma in på topp 100 platser att arbeta? Om så är fallet, måste du ansöka till de organisationer och nyhetskanaler som ansvarar för att göra denna beteckning.

Även om du inte lyckas första gången, vara förpliktade att berätta för dina anställda och resten av världen att du är en fantastisk arbetsplats. Med upprepning och uppföljning, dina anställda, kundbas, och sökande pool kommer att börja tro det.