Vad är ett kvitto skrivardrivrutin?

December 16

Ett kvitto skrivardrivrutin är en typ av programvara fil som används av operativsystemet (OS) på en dator eller annan maskinvara att ordentligt komma åt och använda funktionerna i en ansluten kvittoskrivare. Denna typ av förare brukar göras tillgängliga av företag som tillverkar en viss kvittoskrivare, men förarna kan utvecklas av företaget som gör en viss OS eller ens en tredje part programutvecklare. Ett kvitto skrivardrivrutin kan behövas för en dator som används som en del av en kassaapparat eller en bärbar enhet som används för att behandla transaktioner och skriva ut kvitton.

Syftet med ett kvitto skrivardrivrutin är att säkerställa korrekt kommunikation mellan OS på en enhet och en kvittoskrivare som är ansluten till den enheten. De flesta komplexa bitar av hårdvara, såsom datorer och även handhållna enheter som smartphones, använder ett OS för att organisera filer, köra programvara, och kommunicera med annan hårdvara ansluten till enheten. Drivrutiner används av många olika typer av OS för att låta programmet för att korrekt identifiera och arbeta med andra bitar av hårdvara. Ett kvitto skrivardrivrutin är ungefär samma, och tillåter ett OS för att känna igen en viss kvittoskrivare och funktion med det ordentligt.

Detta kvitto skrivardrivrutin är vanligtvis tillgänglig som en eller flera filer som installeras på OS på en dator eller liknande anordning. Företaget som tillverkar en kvittoskrivare normalt ger en skiva med den skrivare som har förarna ingår. Uppdaterade drivrutiner är ofta tillgängliga från tillverkare som hämtas från det företagets hemsida. Ett kvitto skrivardrivrutin för en skrivare kan även vara tillgänglig från företaget som gör en viss OS och några andra företag fokuserar också på att utveckla drivrutiner för användning med vissa system och bitar av hårdvara.

Medan äldre kassaregister har ofta utformats som ett enda system som funge av sig själv, många nya system använder väsentligen en dator som är ansluten till en kvittoskrivare. Denna dator körs vanligtvis en grundläggande OS som Windows och så typiskt behövs ett kvitto skrivardrivrutin för att säkerställa OS kan fungera ordentligt med den anslutna skrivaren. Andra enheter som kan behöva ett kvitto skrivardrivrutin inkluderar handhållna enheter som kan användas för att behandla transaktioner. Dessa anordningar kan anslutas till en telefon, eller kan vara en tillämpning som finns tillgänglig för en telefon, som sedan kan anslutas till en skrivare och som används för att fullborda en transaktion, process betalning, och skriva ut ett kvitto.