Vad är Tag Management?

April 11

Runt 2004, med en ökning av sociala nätverk, människor och företag började anställa collaborative taggning, även känd som folksonomisystem. Eftersom praxis fångades på, organisationen av dessa taggar i sina samverkande program och affärsinformations wikis blev nödvändigt. Tag hantering möjliggör samkörning av objekt och korsanvändar konsistenser som gör navigering och sökningar effektivare. Det finns två former av tagghantering tillgängliga från och med 2011 som tillåter organisation "uppförsbacke kontroll" och "trädgårds downhill." Behovet av taggen hantering växer som taggar har vuxit bortom sociala nätverk i företaget bookmarking, produktdatabaser, kunskapshantering wikis, komponent content management system, och webb innehållshantering, bland andra.

Uphill kontroll taggar är för flera klassificeringar av ett objekt, fördefinierade myndighetslistor taggar, och avser taggar till andra taggar i ett synonymt tillhörighet. Tag ledningsfunktioner för trädgårds downhill är döpa, ta bort, flytta eller sammanslagning av taggar. Som taggar tillåter den enorma och rikt innehåll av Internet för att vara korsreferenser, växer behovet av taggen hantering.

Med tillväxten av internetā € s hemsidor, det finns webbplats ledningsuppgifter, inklusive spårning av besökare till webbplatser och vad de gör när de är där. När en webbplats ägare vill veta vad lockar besökare, är ett av sätten att spåra detta genom att bädda taggar inom Sitea € s underliggande kod. Utan en uppsättning standardmetoder för att hantera taggar, men detta kan bli förvirrande. Systemen för taggen hantering är mestadels individuellt utvecklade, med några låta allmänheten taggning och andra inte, och några endast tillåter skaparen av webbplatsen att ställa in taggarna för sökningar. Ett exempel på offentliga märkning är fotodelning webbplatser, där amatörer och professionella fotografer både kan dela foton och tagga varje foto med sina egna val av taggar.

Kunskap tagg hjälper till att organisera databaser för referensmaterial, digitala bilder och dokument. Taggarna för dessa kallas metadatataggar, och de är för användning i kunskapshanteringssystem. Denna typ av organisation som inte bara samlar taggar, men skapar tag profiler av Hyper och hyperlänkar som följer kunskapstrådar till anteckningar och kommentarer. Kunskaps taggar är olika för den typ av kunskap som lagras; såsom begrepps, saklig, tyst, metodiska och expectational kunskap. Alla dessa har ett behov av en plan för tagghantering.

Allt fler människor kommer upp mot nästan identiska problem i förhållande till taggar och tagghantering. Vissa organisationer har global distribution av webbplatser, men ingen central hantering av taggar på dessa webbplatser. Många står inför frustrationer med en tagg, en-projekt, begränsningar en tidslinje och andra skulle vilja byta leverantörer för sitt företag, men sedan ställs inför problemet med att hantera sina investerade tid i taggar. I avsaknad av någon särskild standard för termer som förknippas med taggar och tag ledning och med den fortsatta tillväxten av Internet, kommer det att bli mer och mer nödvändigt att genomföra förvaltning med lättbegripliga sikt definitioner, tag kategoriseringar och praxis.