Vilka är de bästa sätten att forskning släktforskning?

March 14

Spåra släkten kan erbjuda ett intressant och upplysande titt på sin släktforskning. Släktforskning kan utföras på grund av personligt intresse samt för medicinska, ekonomiska och juridiska skäl. Det bästa sättet att forsknings familjens historia är att börja med sig själv och spåra släktträd bakåt därifrån. Det är lättare, trots allt, till att börja med kända fakta.

Till exempel är det möjligt att börja med sina föräldrar, mor- och farföräldrar och andra kända ledande släktingar, och fråga dem om information om efternamn och familjens historia känd för dem. Genealogiska kan utforskas längs faderlinjen, längs moderslinjen eller längs båda linjerna, med hänsyn till de olika släkt från båda sidor. På det hela men kan det vara lättare att forska familjehistoria genom faderns linje snarare än moderns linjen, med tanke på att det i de flesta kulturer har varit en gemensam praxis för en kvinna att ta sin makes efternamn.

Det är viktigt att notera den muntliga vittnesmål från familjemedlemmar och titta igenom alla tillgängliga släktforsknings register för att se om det kan bekräftas. Historiskt i många kristna hushåll, var det vanligt att registrera släktträd i familjen Bibeln. Dokument som födelseattester, vigselbevis, dödsattester, religiösa tidningar, dagböcker, testamenten, brev och fotoalbum kan också vara oerhört användbart för att spåra familjehistoria. Dessutom forskning familjehistoria, dokument som poster tidnings, skatteunderlag, val- register, folkräkningsregister, militära tjänst register, mark rekord, rekord invandring, fartygspassagerarlistor, naturalise journaler och andra arkiv bevis kan också visa sig vara användbart. Att hålla en noggrann dokumentation av de sökningar som gjorts, de referenser som används och de resultat som uppnåtts kan göra göra ytterligare forskning lättare.

Det kan också bidra till att söka på efternamn med hjälp av en sökmotor, siktning genom resultaten. Det kan vara möjligt att snubbla på avlägsna grenar av familjen på detta sätt. Sammanfogning lokala släktforskarföreningar och kontakt med personer som är intresserade av släktforskning kan vara fördelaktigt eftersom de kan erbjuda söktips, råd och hjälp.

Ett annat sätt att forskningsfamiljehistoria är genom att använda olika online släktforsknings kataloger, av vilka några kan kräva ett abonnemang för att få tillgång till webbplatsens databas. Online genealogiska sajter som den internationella Genealogical Index (IGI), finns på webbplatsen för Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, innehåller ganska omfattande arkiv information från kyrkoböcker, kommunala kontor och andra källor, samt som familjehistorier och släktträd in av användare från hela världen. Det är en bra idé att titta igenom släktforsknings register över personer med samma efternamn; det kan finnas en chans att ha en gemensam förfader, och det kommer att spara nödvändigheten av att gå över redan täckt marken.

  • Födelseattester och andra vitala register kan hjälpa till att forska i släkten.
  • En flera generationer familj. Äldre familjemedlemmar kan ofta vara en bra utgångspunkt för en släkthistoria sökning.