Vad är en Purity Ball?

March 5

Den Purity Ball är ett koncept utvecklat av Randy Wilson och hans fru Rita, och den första bollen hölls 1998. Det vore ett misstag att beskriva bollen som en typisk far-dotter dans, även om detta tar upp en del av verksamheten av natten. Istället är det också en kväll när pappor lovar att vara ren och skydda sin dotters renhet genom att fungera som goda fäder, som moraliska människor, och som utmärkta män. Detta löfte är ofta kristet baserade, och begreppet renhet Ball har lanserat många kopior, särskilt i evangelisk kristna samfunden.

Det ofta missförstånd att en Purity Ball utgör ett löfte av dottern att stanna ren, eller med andra ord, förbli oskuld tills äktenskapet. Faktum är att många flickor som deltar bollen anser att detta är en del av panten, men Wilson och hans fru säger att avsikten inte var en del av den ursprungliga designen. Istället både hävda, som på en 2007 episod av The Tyra Banks Show, att renhet Balls erkänner den enorma betydelsen av fäder höja döttrar. De hävdar att de flesta flickor som går vilse i sina unga år eller tenderar mot promiskuitet gör det som en följd av nedläggning eller en bruten relation med en far. Istället för flickorna pantsättning renhet på dessa händelser, pappor lovar att vara sann mot sina döttrar, och för att hjälpa till att skydda och vägleda dem genom tonåren och tills de gifter sig.

Medan händelsen kan vara rena i uppsåt, inspirerar det ganska negativ reaktion i pressen på en regelbunden basis. Vissa kallar idén om fäder pantsättning sig till sina döttrar så nära incest, särskilt när pappor begår också vanliga "datum" med sina döttrar eller betraktar sig själva som tar platsen för en älskare tills en tjej är gift eller engagerade. Andra är bekymrade döttrar tänker bollen representerar att de pantsätta sin oskuld till sina pappor. Wilson insisterar detta inte är avsikten med Purity Ball, och istället antyder är det en tid för pappor att intensifiera och lovar att deras döttrar att de kommer att vara goda och snälla pappor. Genom att ställa in exempel på att vara ärliga och sanna män, är förhoppningen att flickor kommer att leta efter dessa samma egenskaper när de väljer män.

Den typiska Purity Ball, åtminstone de som iscensatt av Wilsons, inkluderar en kväll med dans, middag och sedan en renhet löfte av fäderna. Flickor dansa med sina pappor genom natten, och sedan lägga en vit ros på ett kors som symbol för denna renhet löfte. Kvällen är mycket formell, och pappor, styv pappor eller foster pappor delta med någon och alla deras döttrar, från yngsta till äldsta.

För Wilsons är Purity Ball endast en symbol för hur pappor ska interagera med sina döttrar på en daglig basis. Pappor är inte bara tänkt att utlova renhet utan även pantsättning förmyndarskap sina döttrar, som viljan att delta föräldrar, och vikten av återstående rena i sina liv genom att upprätthålla och leva moraliskt (enligt definitionen i kristendomen) livsstil. Många människor fira dessa bollar som ett medel för fäder och döttrar att bejaka goda relationer, och populariteten av Purity Ball har spridit sig från många platser i USA till flera europeiska länder.

  • Vita rosor symboliserar renhet.
  • Under en renhets boll, kommer en far lovar att skydda sin dotters renhet.