Vilka är för- och nackdelar med uretan Stötfångare?

December 20

Uretan stötfångare hänvisar till hårda plasthandtag eller dynor används vid tillverkningen och industrianläggningar. Dessa stötfångare fungera som ett alternativ till traditionella gummi- eller metallheter, och används för att rada kanterna på transportband och tillverkningsutrustning. Urethane stötfångare fungera som en effektiv metod för att anpassa eller positionering varor när de rör sig genom produktionssystemet, och även hjälpa till att minimera skador på både maskiner och själva produkterna. Trots sina många fördelar, kan dessa uretan enheter inte vara det bästa alternativet för varje ansökan på grund av den stora risken för slitage och skador på vissa villkor. Företagare och underhåll besättningar bör väga för- och nackdelar med uretan stötfångare innan beslut om att lägga till dessa enheter till en fabrik eller monteringslinje.

En av de primära fördelarna förknippade med uretan stötfångare är deras låga kostnad jämfört med traditionell metall eller mekaniska anordningar. De finns i en mängd olika former och storlekar, och är lätta att forma till både infällda och icke-infällda profiler. Genom att styra komponenter genom en maskin, dessa stötfångare bidra till att påskynda produktionen och minska behovet av manuella ingrepp. Jämfört med andra typer av stötfångare, de är också non-marking, vilket bidrar till att minska skador på produkten. De är också tystare och innehåller inga rörliga eller mekaniska bitar, vilket gör dem lättare att underhålla med tiden.

Urethane stötfångare är en av de mest slitstarka plast på marknaden, och kommer att pågå längre än gummi eller PVC under de flesta förhållanden. De är också stark, men ändå flexibel nog för att absorbera stötar och skydda produkterna utan att skada dem. Dessa stötfångare är mycket enkel och lätt att installera, och många drag inbyggd lim eller fästelement för att minimera driftstopp. Till skillnad från alternativa stötfångaren-and-stötabsorberande system, dessa enheter har inga fjädrar eller andra komplexa operativsystem som kan utgöra en utmaning under installationen.

Medan uretan stötfångare fungerar bra i många inställningar kan andra stötfångare vara lämpligare för vissa typer av applikationer. Till exempel, uretan och andra plaster är känsliga för extrema temperaturer, och bör inte användas runt mycket heta föremål. Extremt kalla föremål kan också orsaka uretan spricker eller splittras, vilket leder till snabb misslyckande. Dessa enheter erbjuder också mycket lite motstånd mot brand, och kommer att smälta eller snedvrida under en brand nödsituation eller exponering för höga nivåer av värme.

Urethane stötfångare är också ett ganska ineffektivt alternativ för projekt som rör föroreningar som fett, olja eller kemikalier. Dessa ämnen kommer att bära bort ytan av stötfångaren som de kommer i kontakt med den, vilket skulle kunna minska dess effektivitet. Detta kan också leda till frekvent utbyte och mer driftstopp jämfört med stötfångare gjorda av mer hållbara material.