Hur väljer jag det bästa Ögonskugga för Blue Eyes?

July 21

Ögonskugga är mycket föremål för aktuella trender eller personliga preferenser, men det finns några generella, försökt-och sanna nyanser som garanterat göra vissa ögonfärger sticker ut. En av de mest traditionella nyanser av ögonskugga för blå ögon är bruna, eftersom det är en allmänt smickrande neutral som kontrasterar väl med blå ögon. För mer variation och viss vägledning i att välja andra smickrande nyanser av ögonskugga för blå ögon, hört färghjulet och bedöma hudton och hårfärg kan vara till hjälp.

Välja den bästa ögonskugga för blå ögon handlar om att räkna ut vilka färger kommer bäst betona blå och göra ögonen sticker ut. Välja en kontrasterande färg är nyckeln till att hitta denna perfekta, smickrande nyans. Enligt färghjulet, vilket är ett schema som syftar till att skildra hur de olika färger kompletterar eller kontrast mot varandra, är färgen med den mest kontrast till blått orange. Det innebär att apelsinen är färgen mot vilken blå ögon kommer att visas mest dramatiskt.

Naturligtvis är orange inte en färg som är tilltalande för många människor, och därför kanske inte att göra den mest praktiska valet för en ögonskugga för blå ögon, trots möjligheten till dramatisk kontrast. Det finns dock flera liknande nyanser som koppar, persika, eller till och med rosa eller gyllene toner som är otroligt smickrande för blå ögon. Likaså brunt, beige och mullvad är utmärkta neutrala val som kommer kontrast mot blå ögon och göra dem pop. Om att välja färger som kontrast med blå ögon och kompletterar varandra verkar utmanande, kommer nybörjare att vara glad över att upptäcka att många makeup märken har ögonskugga paletter i olika nyanser utvalda för att belysa specifika ögonfärger.

Ett annat sätt att betona och smickra blå ögon är att välja en skugga som är metalliskt eller skimrande. Dessa ytskikt, som finns i nästan varje färg eller nyans, är bra val av ögonskugga för blå ögon eftersom de kommer att dra uppmärksamhet genom att reflektera ljus. Ett metalliskt guld eller koppar skugga kommer att ha den perfekta mixen av kontrast och skimmer för att göra blå ögon gnistrar.

Med tanke hudton och hårfärg är också viktigt när man väljer en ögonskugga för blå ögon. Personer med ljus hy bör informeras om att vissa nyanser, speciellt mörka eller väldigt ljusa färger kan se hårda eller skrikig mot sin hud. Mörkare hy kan generellt bära dessa nyanser lättare. Blåögda människor med honung blond, gyllenbrun, eller rött hår bör välja ögonskugga i varmare, rikare nyanser, medan blåögda människor med aska blond, grå eller svart hår bör välja svalare nyanser.

  • Ögonskugga ska vara ljusare eller mörkare än färgen på ögon iris.
  • Brun ögonskugga fungerar bra med blå ögon.
  • Rätt ögonskugga kan göra blå ögon sticker ut.