Vad är en gaffeltruck Trailer?

August 15

En gaffeltruck släpvagn är en tung anordning som används för att transportera en gaffeltruck. Typiskt tillverkas med en låg, tippbart flak för att underlätta lastning och lossning av en gaffeltruck, är en gaffeltruck släpvagn tillverkats med mycket stark stål och komponenter för att motstå den extrema vikten för en gaffeltruck. Eftersom en gaffeltruck är en maskin utan fjädring och typiskt är utrustad med solida gummidäck, måste truck släpvagn ha en upphängningssystem utformat för att stödja den tunga belastningen och absorbera effekten och Rebound upplevt när de möter en grov väg. Lutnings bädd av trailern måste också fungera som en lastramp för en maskin som ofta är försedd med släta däck och mycket låg markfrigång.

En av svårigheterna i att transportera en gaffeltruck är oförmågan av hissen att förhandla branta stigningar. Detta kräver en gaffeltruck släpvagn för att vara mycket låg på marken. Den extremt låga markfrigången kräver en sned bädd så att inga ramper krävs för att ladda gaffeltruck på trailern. Släta däck på gaffeltruck mandat en slitbana läggas till släpet sängen för att hjälpa till vid traktion som hissen drives på släpet. Extremt starka fästpunkter skall kunna motstå potential en lös lyft drar mot stropparna.

Gaffeltruckar är väldigt tung, så däcken på gaffeltruck trailern måste konstrueras med flera skikt för att tåla belastningen utan att ge vika och kläm ner. Trailer bromsar behövs på en gaffeltruck släpvagn för att hjälpa till att bromsa och stoppa vagnen när den laddas. Utan släpfordonets bromssystem, skulle ett plötsligt stopp lätt förvandlas till en fällkniv situation den tunga lasten skulle försöka tränga sig förbi dragfordonet. Tunga fjädrar är också ett måste på gaffeltruck trailern på grund av de extrema vikter den avsedda belastningen.

Den typiska gaffeltruck trailern är designad och tillverkad med en stålgolv. Trägolv är känsliga för misslyckande; När träet åldrar, kan vikten av gaffeltruck få den att bryta igenom trägolv och skador både släpvagnen liksom gaffeltruck. Många truck trailer mönster inkluderar tillsats av en stark vinsch på framsidan av släpvagnen. Detta gör det möjligt att vinscha en handikappad gaffeltruck på trailern när service och reparation krävs. Det största problemet med en släpvagn är oförmågan att ladda gaffeltruck direkt bort av en upphöjd brygga. Tillgång till lagret golvet krävs för att ladda gaffeltruck om inte en ramp finns att få gaffeltruck ner från kajen till gatunivå.

  • Gaffeltruckar är vanligtvis konstruerade utan fjädring.