Vad är en Burmese katt?

August 16

Burman är en avel av katten som har sitt ursprung i Thailand, en gång kallade Siam. Det finns två typer av burmesiska raser: den brittiska och den amerikanska. Den amerikanska burmesiska katten har en kortare näsa och skrymmande form än de brittiska burmesiska. De brittiska burmesiska ansikte är också kantigare form. Båda typerna av burmesiska har kort, men lyxiga rockar som inte fäller mycket och inte behöver mycket pälsvård.

Coat färger för den burmesiska katten inkluderar sobel (brun i Storbritannien), champagne (choklad i Storbritannien) och platina (lila i Storbritannien). Andra färgmöjligheter inkluderar rött, grädde och sköldpaddsskal. Den amerikanska kattfancier'sens anslutning erkänner sobel, champagne, platina och blå burmesiska färgämnen. Den första burmesiska katt färg var sable och sedan den blå burmesiska Cat utvecklades i England 1955. Gula ögon är associerade med den burmesiska rasen, men på grund av den höga mängden Siamese gener involverade i rasen, blå ögon och gröna ögon är fortfarande ganska vanligt.

Den burmesiska katten är en hållbar ras, men är inte utekatter alls eftersom deras naturliga utanför instinkter anses begränsad. Rasen är i allmänhet ganska sunt, men en hälsotillstånd speciellt i samband med den burmesiska är Cherry Eye. Cherry Eye uppstår när körtlar bakom den tredje ögonlocket sväller upp och orsaka frekvent blinkande, tårflöde, rodnad och torrhet. Villkoret är oftast mycket vanligare hos hundar än hos katter.

Den allmänna dispositionen av den burmesiska katten sägs vara mycket social och energisk. De kan kräva en hel del uppmärksamhet. Några burmesiska katter kommunicera med människor högljutt och deras röster är inte lika hårda klingande som den Siamese Cata € s yowl. Den burmesiska rasen sägs förbli ganska energisk och lekfull som de gamla. Den burmesiska katt kan göra bra i hem med väluppfostrade barn och är kända för att vara lojala mot sina mänskliga följeslagare.