Vilka är de bästa Muntorrhet Remedies?

April 24

Muntorrhet, mer tekniskt kallas muntorrhet, är ett tillstånd där en persona € s mun inte producerar tillräckligt saliv för att bekvämt smörja det. Det kan orsakas av en mängd olika faktorer, allt från medicinering biverkningar till alltför torkmunvårdsprodukter. Tillståndet kan orsaka obehag, svårigheter att svälja mat och karies på grund av bebyggda bakterier som normalt tvättas bort med saliv. Det finns flera möjliga muntorrhet åtgärder som kanske kan återställa fukt i munnen och förebygga komplikationer.

En av de möjliga muntorrhet åtgärder som kan utföras med lite medicinsk hjälp ingår kostförändringar. Lägga fuktiga såser till livsmedel, såsom smält smör, buljong eller sås, kan göra dem lättare att svälja och tillfälligt belägga munnen med fukt. Dricksvatten eller tuggummi ofta kan både fukta munnen och bidra till att undanröja bebyggda mat och bakterier som annars kan fastna i tänderna. Livsmedel som är sura, såsom citrus, samt salta eller kryddstark mat kan alla göra munnen ännu torrare, så att undvika dem kan hålla tillståndet förvärras.

Tar vissa mediciner kan leda till muntorrhet som en bieffekt. Att hitta alternativ till dessa mediciner eller har en läkare minska dosen beloppet får begränsa muntorrhet effekter. Vanliga mediciner som kan orsaka bieffekt inkluderar antihistaminer, antidepressiva medel, muskelavslappnande och blodförtunnande. En patient som måste ta dessa mediciner kan ha möjlighet att byta varumärken för att hitta en som inte har muntorrhet som en bieffekt.

Andra muntorrhet åtgärder tenderar att innebära en förändring i en persona € s munhygien rutin. Undvika munhygienprodukter, såsom munvatten, som innehåller alkohol kan lindra muntorrhet eftersom alkohol kan torka ut lite fukt munnen kanske redan har. Grundligt skölja munnen med vatten innan tandborstning och tandtråd kan fukta munnen att göra spotta bekvämare. Människor som lider av villkoret kan behöva använda ett recept styrka tandkräm för att ytterligare skydda tänderna från förfall.

Om muntorrhet rättsmedel inte fungerar eller tillståndet fortsätter att förvärras, kan muntorrhet vara ett tecken på en allvarlig bakomliggande sjukdom. Neurologiska störningar, såsom Parkinsonâ € s sjukdom eller muskeldystrofi, kan påverka de nerver som styr de salivkörtlar, som sedan kan leda till allvarliga muntorrhet. Dåligt utför salivkörtlar kan också inträffa efter strålning eller cellgiftsbehandling för cancer eftersom behandlingarna kan förstöra salivkörtlarna när de förstör cancerceller. I dessa fall kan en läkare rekommendera mediciner för att fysiskt stimulera salivkörtlar och minska svårighetsgraden av muntorrhet.

  • En förändring i en persons munhygien rutin kan bidra till att lindra muntorrhet.
  • Tuggummi kommer att orsaka munnen för att producera mer saliv, vilket kan hjälpa till att lindra muntorrhet.
  • Muntorrhet är en bieffekt av vissa mediciner.
  • Dricksvatten ofta kan hjälpa till med muntorrhet.