ETF: er som (förmodligen) Thrive när marknaden Dives

April 26

I juni 2006, en outfit som kallas ProShares introducerade de första ETF: er som är avsedda att korta marknaden. Det innebär att dessa omvända ETF är utformade för att gå upp som sin marknad riktmärke går ner, och vice versa. De fyra ursprungliga ProShares ETF: er är kort QQQ fonden (PSQ), som satsar mot NASDAQ-100; Short S & P500 (SH); Short MidCap400 (MYY); och Short Dow30 (DOG).

När det händer, har denna kategori av ETF: er och utbytte-omsatta noter (ETNS) frodats som ingen annan. Du kan nu hitta en bra bit över 100 börshandlade produkter, från ProShares, Powershares, Direxion, Guggenheim och iPath, så att du kan korta allting, inklusive diskbänk (se ProShares Ultra Konsumtionsvaror ETF [SZK]).

Från den amerikanska aktiemarknaden, till olika industrisektorer, till aktiemarknaderna i andra länder, till statsobligationer, guld och olja, är det nu enkelt att satsa på att priserna är på väg söderut.

Och för den verkligt pessimistiska investerare, många av dessa korta ETF kan du nu satsa i multiplar. Med andra ord, om marknaden faller, dessa medel lovar att stiga på en belånade basis.

Till exempel är det Direxion Daily Natural Gas Relaterade Bear 2X Aktier (FCGS) som syftar till att öka 10 procent om marknaden för naturgas faller 5 procent. Och Direxion Daily Semiconductor Bear 3x Aktier (Soxs) är utformad för att öka 30 procent om marknaden för halvledarlagren faller 10 procent.