Vad är kopplingen mellan klimakteriet och huvudvärk?

April 19

Klimakteriet och huvudvärk är anslutna eftersom kronisk huvudvärk är ett av de vanligaste symtomen vid klimakteriet. Menopausala huvudvärk tros orsakas av fluktuationer i hormoner. De kan vara lätt eller svår, eller de som redan lider av migrän kan ha mer frekventa attacker vid uppkomsten av klimakteriet. Huvudvärk är ett vanligt symptom under denna övergångsperiod i livet, och kan orsaka stort obehag för de drabbade.

Hormoner skift under klimakteriet period kan orsaka en lista av symptom inklusive värmevallningar, nattliga svettningar, humörsvängningar, oregelbundna eller obefintliga perioder, illamående, kräkningar, kramper och huvudvärk. Detta liknar symptomen som förekommer i många kvinnor under graviditet. Klimakteriet och huvudvärk förekommer tillsammans i många kvinnor, men det anses vara en av de mindre kända symtom.

Behandling för klimakteriet och huvudvärk smärta som åtföljer den omfattar generellt OTC-läkemedel, eller i allvarliga fall, receptbelagda läkemedel. Hormonell substitutionsterapi är också en vanlig klimakteriet behandling och kan också bidra till att lindra smärta i samband med huvudvärk. Naturläkemedel är också vanligt förekommande och kan vara säkrare att ta längre tid.

Andra sätt att hjälpa till med klimakteriet och huvudvärk inkluderar vila mycket för att minska trötthet, vistas i ljusa lysrör om möjligt, med hjälp av en tonad sköld om du använder datorn under lång tid, och att undvika någon mat eller mediciner som har känt att utlösa huvudvärk i det förflutna. Muskelspänningar kan också orsaka huvudvärk smärta under denna tid, så det är viktigare än kvinnor i klimakteriet tränar ofta för att stärka ryggmusklerna och förbättra hållning, samt för att minska risken för benförlust i kombination med en hälsosam diet.

Om huvudvärk inte avta, eller om de blir värre trots korrekt behandling eller fortsätta även efter andra klimakteriebesvär har upphört, patienter uppmuntras att söka medicinsk rådgivning. Ett annat villkor kan vara att skylla, såsom stress. Även sällsynta, kronisk huvudvärk kan signalera ett mer allvarligt medicinskt tillstånd som bör få behandling av legitimerad läkare. I de flesta fall, när hormonbalansen har återställts till kroppen via medicinska behandlingar eller naturliga, bör klimakteriet symtom avta.

  • Hormon skift under klimakteriet kan orsaka huvudvärk.
  • Hormonbehandling kan rekommenderas för fall av allvarlig klimakteriebesvär obehag.
  • Klimakteriet är en naturlig process av det reproduktiva systemet som innebär slutet på en kvinnas fertilitet och menstruationscykler.
  • Vissa menopausala kvinnor upplever inga andra än gradvis upphörande av menstruationscykeln symptom.
  • De flesta kvinnor börjar uppleva symptom på klimakteriet i sena 40-årsåldern.