Vad bör jag tänka när man köper spegeldörrar garderob?

March 31

Om du är remodeling eller lägga till ett sovrum, closet dörrar är ett av de alternativ som du kan välja att uppdatera eller avsluta utrymmet. Även om det finns många olika typer av innerdörrar, spegeldörrar garderob har flera fördelar jämfört med vanliga garderob dörrar. När du köper denna typ av dörr, överväga olika sorter samt huruvida de skulle förgyller din färdiga rummet.

En av de största fördelarna för speglade garderob dörrar är den effekt som de kan ha på utseendet på rummet. Som med alla stora speglar, de kan göra ett rum ser större. Detta är speciellt sant för ett rum med endast en garderob. Använda spegeldörrar i ett rum med mer än en garderob kan få motsatt effekt, dock. Om garderober är inte direkt mitt emot varandra, kan det ändå ha en positiv inverkan, men motsatta dörrar med speglar skapar en förvirrande optisk illusion som med största sannolikhet kommer att distrahera från rummets övergripande utseende.

En annan fördel med att ha spegeldörrar på garderoben är att de tillåter dig att klä sig i full storlek. Hellre än att hänga en helfigursspegel på baksidan av en dörr eller utsidan av en solid garderobsdörren, är spegeln byggt i. Det kommer också normalt att ge en större visningsyta, idealiskt för längre eller större människor.

Några av nackdelarna med speglade garderob dörrar är säkerhet och underhåll. Eftersom de flesta spegeldörrar är tillverkade av härdat material, inte glas, de är resistenta mot att bryta. Dock kan dessa closet dörrar inte vara det bästa valet i rummet av en liten eller stökiga barn. Dessutom kommer fingeravtryck vara en konstant fråga på de speglade ytor, jobbigt som ska förstoras i en childâ € s miljö. Om du redan avskyr rengöring av din badrumsspeglar, lägga till mer reflekterande ytor kommer bara lägga till din knepig listan.

Om du beslutar att köpa speglade garderob dörrar, kan de passar de flesta någon öppning. De kommer i form av skjutdörrar, gångjärnsdörrar, bi-faldig och även tri-fold design. Skjutdörrar och vikdörrar kräver spår installation i dörrkarmen och på golvet om du installerar nya dörrar snarare än att ersätta gamla, så håll installationen i åtanke när du gör ditt köp.

Du kan också överväga om kontinuitet är viktigt för dig. Om du vill att alla sovrum i ditt hem för att ha identiska fixturer, hårdvara och dörrar, vara säker på att speglade garderob dörrar kommer att fungera i alla rum innan du installerar dem i ett. Tänk på att du kan göra undantag från regeln om kontinuitet eftersom sovrummen är tydligt definierade som separata utrymmen. Samma vägg till vägg mattor i alla rum kan uppnå samma syfte om closet dörrar passar eller inte.