Vad är ett självrensande Kull Box?

April 1

En självrengörkattlådan är en låda som är utformad för att åtminstone delvis hålla sig kvar. Eftersom många människor inte njuta av processen för rengöring av kattlådan, kan en självrengörkattlådan vara en distinkt fördel, särskilt för personer som har flera katter. Förutom att användas för katter, kan självrengörkattlådor även användas för andra smådjur, som kaniner.

Det finns ett antal sätt på vilka en självrengörkattlådan fungerar. I den mest grundläggande typen, en kratta rör sig över lådan med jämna mellanrum eller höger efter djuret använder lådan. Raken skjuter avföring i ett tråg eller hink som är kantad med en sopsäck, och när klumpar strö används kommer raken också trycka hopklumpade urinen i vattenhon. När påsen är full, kan den bindas upp och kasseras.

Denna typ av kattlådan kan behöva rengöras regelbundet, eftersom raken inte kommer att få varenda skrot av avfall, men ofta minimalt underhåll krävs. Den sällskapsdjur ägare toppar helt enkelt bort kattlådan med nytt material regelbundet. En speciell typ av strö kan behövas, beroende på tillverkaren; andra kullar kan täppa eller klumpar i rake, vilket orsakar problem.

Vissa företag gör också plumbed självrengörkattlådor, som använder granulerade kullar som inte löser sig i eller täppa VVS. I dessa fall, rengör själva lådan på en automatiserad schema, spolvatten och en rengöringslösning genom kullen för att bryta upp avföring och bära avföring och urin ut genom ett avloppsrör. Dessa kattlådor kan ofta vara ansluten till toaletten används av människor i hushållet, se till att avfallet behandlas på ett septisk anläggning.

Som ni kanske förstår, tenderar en självrengörkattlådan att vara dyrare än den vanliga typ, på grund av den ökade komplexiteten i tillverkningen. Vissa människor tror att den extra kostnaden är värt det, när man betänker den tid sparas genom en självrengörkattlådan. Detta verktyg är också bra för djurägare som kan vara sårbara för sjukdomar som transporteras i animaliskt avfall; gravida kvinnor, till exempel inte ska hantera material från kattkattlådor, och med en självrengörande kattlådan tillåter dem att se till att kattlådan är ren och trevlig för djuren att använda utan att utsätta dem för fara.

  • Kaniner kan läras att använda en självrengörkattlådan.
  • Unga kattungar.
  • Kattsand.