Använda rätt hår Brush

March 27

Att gå in i skönheten gången i butiken kan vara en mycket överväldigande syssla, faktiskt. Du ser oftast korgar och korgar fulla av alla slags borste. Och medan alla dessa hår bolag tydligen göra alla dessa olika typer av hårborstar, hur vet du vilka typer är bra för ditt hår och som inte skulle göra håret någon tjänst? Innan du avfärdar ämnet helt-eftersom jag kan se hur vissa av er kanske tror att en hårborste är en hårborste, oavsett vilken "typ" det är-du måste förstå att använda rätt hårborste är avgörande för den övergripande hälsa på ditt hår, för att inte tala om skönhet och färdiga utseendet på ditt hår.

Den första sak att komma ihåg när du väljer en hårborste är att du vill att ditt hår borste för att förbättra ditt hår, inte skada den. Du vill ha en borste med mjukare borst som kommer att gå igenom håret med lätthet i motsats till att gå igenom håret med svårighet. Och beroende på hur du behandlar ditt hår just nu-kamma ut efter en dusch, blås torkning det, eller curling det-du vill använda en annan borste. Bara en borste för varje hårstrå behov är inte realistiskt eller hälsosamt för håret.

En av hårborste häftklamrar du behöver är en paddel borste. Paddelborste är en bred pensel som är skonsam mot håret. Den är perfekt för att kamma ut tovor, borsta håret efter en dusch eller dopp i poolen, eller uppfriskande håret för en utekväll. Med en paddel borste spetsarna på borsten är rundade för att hålla din hårbotten frisk och att hålla håret spricker. Du kan använda en paddel borste för de flesta av ditt hår borst behov.

Om du föna håret, kan du använda en paddel borste om du vill, men du också kanske vill använda en borstigt rund borste. Runda borstar som har massor av borst (och dessa borst vanligtvis inte rundade) är bra för att ge ditt hår form och volym som du blåser det torrt. Genom att använda en rund, mer borstiga borste när du föna håret, du gör det så att du kan mer medvetet forma håret. Men medan en borstig rund borste gör det lättare att faktiskt forma håret, det är lite svårare på ditt hår. Med hjälp av en bristly rund borste regelbundet kan skada ditt hår mer än att bara använda en rundad borst paddel borste. Och aldrig använda en bristly rund borste för att bara kamma håret, utan att blåsa den torr. Använd bara den här typen av borste för blåsa håret; någon annan användning kommer i onödan skada ditt hår.

Mindre runda penslar med rundade borst kan användas som en vanlig hårborste, men de är lite mer på sig på ditt hår. De drar håret mer än en paddel borste gör men inte kommer att skada ditt hår som att använda en bristly rundad borste skulle. Om du fortfarande bekymrad eller förvirrad om vilken typ av borste för att använda på ditt hår, rådfråga din frisör. Han eller hon kommer att kunna vägleda dig på ett mer professionellt riktning.