Vilka är de bästa tipsen för Ta bort en badkar?

June 17

Ta bort ett badkar kan vara en betydande del av ett badrum ombyggnadsarbete. Undvika genvägar och gör jobbet ordentligt kommer att se de bästa resultaten. Beroende på var man bor, kan staden förordningar kräver bygglov innan du tar bort ett badkar och en slutbesiktning när jobbet är gjort, speciellt om rören ska bort eller ersättas i processen. Det innebär att ta bort ett badkar börjar med ett samtal den lokala byggavdelning att kontrollera om krav. Därifrån ska man stänga av vattnet, koppla rören och eventuella Drev hålla badkaret på plats och ta bort badkaret.

Börja med att stänga av vattnet, antingen specifikt till rören till de badkar kranar eller - som en extra försiktighetsåtgärd - till hela badrummet. Eventuella väggpaneler som skulle ge tillgång till badkar rör och rördelar ska öppnas. Annars bör ett hål skäras i väggen för att tillåta åtkomst till rören, var försiktig så att du inte skadar rören i processen. När tillträde erhålls, bör en skiftnyckel användas för att koppla bort badkaret avlopp, avloppsröret och bräddavlopp. Eventuella fixturer monterade inuti badkaret istället för i väggen ska vara frånkopplad och tas bort.

Efter någon Drev försegling badkaret att väggen har skalats bort, ta bort clipsen som håller badkaret till väggen kan kräva avlägsnande av omkring 4 inches (10 cm) av väggen strax ovanför badkaret. Med hjälp av en kofot, kan man börja att lossa badkaret från fästelementen runt hela längden av badkaret. När klippen är lösa, bör ta bort badkaret vara en fråga om att försiktigt dra ut det. Ta bort ett badkar är inte ett jobb för en person; badkar är mycket tung, så det kommer att ta minst två personer för att skjuta den från väggen. Därifrån är det en fråga om att göra det passa genom badrumsdörren, om den håller på att helt tas bort och inte bara flyttas.

När det gamla badkaret tas bort, är det nya badkaret redo att installeras. Den nya tub bör vara av samma storlek som den gamla, om inte en komplett ombyggnadsarbete av rörledningar och beslag planeras. Om nya badkar är av samma storlek som den gamla det ska glida på plats hur gamla gled ut.

Den nya badkar och rörsystemet bör noggrant anpassas och badkaret planat. Detta kan göras genom att placera en byggnadsnivå på kanten av badkaret och lägga shims under badkaret där det behövs för att utjämna det. När badkaret är nivån och rören i linje, fäst klämmorna som håller badkaret på plats och anslut rören och kranar därefter.

Om det krävs en inspektion av arbetet av staden byggavdelning, schema detta innan du fortsätter med väggbyte. Inspektörerna kommer att behöva se rören och installationsarbetet innan de ger ett pass på inspektionen. När detta är slutfört, om det behövs alls, fortsätt med nästa steg. Byt ut delar av väggen som togs bort och tillämpa efterbehandling. Byt plattor kakel, om det behövs, och kör en söm av Drevning runt badkaret att täta badkaret och skydda väggen.

  • I vissa områden, ta bort ett badkar kräver att ha ett tillstånd i förväg.
  • Det är viktigt att stänga av vattentillförseln innan du tar bort ett badkar.