Nätverks Grundläggande: OSI Physical Layer

June 2

Bottenskiktet av Open Systems Inter (OSI) modell är det fysiska lagret. Den tar upp de fysiska egenskaperna hos nätverket, såsom de typer av kablar som används för att ansluta enheter, vilka typer av anslutningar som används, hur länge kablarna kan vara, och så vidare.

Anger till exempel Ethernet-standarden för 10BaseT kabel elektriska egenskaperna hos de partvinnade kablar, storleken och formen på kontakterna, den maximala längden på kablarna, och så vidare. Stjärnan, buss, ring och nät nätverkstopologier gäller det fysiska lagret.

En annan aspekt av det fysiska lagret är de elektriska egenskaperna hos de signaler som används för att överföra data via kablar från en nätverksnod till en annan. Det fysiska lagret doesnâ € t definiera någon mening med dessa andra än de grundläggande binära värden på noll och ett signaler. De högre nivåerna av OSI-modellen måste tilldela betydelser till de bitar som överförs vid det fysiska lagret.

En typ av Fysiskt skikt anordning som vanligen används i nätverk är en repeater. En repeater används för att regenerera signalen när du behöver överskrida kabellängden som tillåts av det fysiska lagret standarden. 10BaseT nav är också fysiska lagret enheter. Tekniskt sett € theyâ re kallas multiport repeatrar eftersom syftet med ett nav är att regenerera varje paket emot på någon port på alla Huba € s andra hamnar.

Repeatrar och hubbar donâ € t undersöka innehållet i de paket som de regenererar. Om de gjorde det skulle de arbeta på datalänklagret, och inte på det fysiska lagret.

Adaptern nätverk (kallas även nätverkskort eller NIC) thatâ € s installeras i varje dator i nätverket är ett fysiska lagret enhet. Du kan visa information om nätverkskortet (eller adaptrar) installerad i en Windows-dator genom att visa adapterâ € s dialogrutan Egenskaper.

För att komma åt denna dialogruta i Windows 7 eller Vista, öppna Kontrollpanelen, välj Nätverk och Internet, välj Visa nätverksstatus och uppgifter, och välj Ändra Kortinställningar. Högerklicka på ikonen Anslutning till lokalt och välj Egenskaper på menyn som visas.

Nätverks Grundläggande: OSI Physical Layer