Vilka är Crow People?

June 3

Kråkan människor är en indianstam som ursprungligen bodde i Yellowstone dalen och längs Yellowstone River. Idag är de flesta av stammen bor på Crow Indian Reservation i södra Montana. Kråkan människor, även känd som den Apsáalooke eller Absaroka, har cirka 12.000 medlemmar i dag.

Första gången kråkan stammen kom i kontakt med européer var runt mitten av 1700-talet. Under denna tid träffade stammen två fransktalande bröder som vill utforska regionen från Kanada. Dessa upptäckts sannolikt är ansvariga för det engelska namnet på stammen; när de återvände hem, hänvisade de till stammen som "Gens de corbeaux", vilket är franska för "folk av Crow."

De exakta tidiga ursprung stammen är omtvistade. Vissa tror fågelvägen folket kom från ett område nära floden Mississippi, medan andra historiker tror de ursprungliga tribal medlemmar kom från Winnipeg. Vad som är känt säkert är att stammen delad någon gång innan han flyttade till Dakota och sedan Montana.

Crow människor gjort skyddsrum använder stolpar och huden på bison. Jämfört med andra indianstammar, tipis av kråkan stammen var relativt stor och ingår madrasser och säten, tillsammans med en brand. Även stammen byggde stora, komplicerade tipis, de var traditionellt en nomadisk grupp. Många kråk medlemmar fortfarande använder dessa tipis idag när du reser.

Kråkan stammen var kända för det stora antalet hästar som de hade under deras kontroll. Det uppskattades mot början av 20-talet att stammen hade mer än trettio tusen hästar. Detta var mer än någon annan stam som levde i den centrala regionen av Förenta staterna. Hästarna var viktigt för jakt bison, den traditionella mat som äts av kråk folket och för krigföring.

Många av de moderna dagen kråk människor bor på en reservation med mer än 2 miljoner hektar (ca 8000 kvadratkilometer) mark. Bokningen är hem till cirka 7.000 invånare, även om inte alla av dessa tillhör kråkan stammen. Medlemmar av stammen finns i många andra platser över hela Amerika liksom, inklusive Spokane, Washington; Chicago, Illinois; och Denver, Colorado. De stam huvudkontor finns på stammens huvudstad Crow Agency, Montana - en liten stad med en befolkning på mindre än 2.000.

  • The Crow bodde i tält, eller tipis, gjord av djurhudar.
  • Majoriteten av Kråkindianer avvecklas i södra och centrala Montana.
  • The Crow människor traditionellt jagade bison.