Vilka är de bästa tipsen för Använda Getost?

November 12

Även kallad chevre, är getost en mångsidig mat som kan serveras kall eller varm eller läggas till mat, och kan skivas, spridning, eller användas som ett dopp. Den kan serveras som en mitt äts med kex på fester, eller det kan införlivas för att lägga till en krämig elementet till en mängd olika rätter. En vanlig topping på high-end pizza, är denna typ av ost ofta funnit råa eller kokta i runda skivor kallas medaljonger. Eftersom det har många egenskaper som liknar andra bekanta mjuka ostar, är det ganska lätt att laga mat med.

Även getostar kan åldras och hårt, som cheddarost, när de flesta människor säger getost, menar de mjuka, vit ost gjord av getmjölk. På många sätt är det liknar färskost, men med en krämigare konsistens och en rikare smak. När ett recept kräver en hårdost, kommer det oftast ange vilken typ av ost, men om det inte anger, det kräver troligen för den välkända mjuk sort.

Kall getost serveras ofta på rostat bröd eller kex. Staplade ovanpå en smällare, är det ofta en följeslagare till andra smaker, inklusive frukt, grönsaker och kryddor. När fungerat som ett dopp, detta mjukost blandas ofta med örter eller kryddor för att lägga till en touch av smak till mellanmål.

Kokt getost brukar bakas. Populära agade rätter som använder denna typ av ost inkluderar getost pizza och bakade getost. Mer ovanliga applikationer för matlagning denna ost inkluderar ost-fyllda tomater och bakade lax med getost. I allmänhet kan denna ingrediens användas i stället för färskost på nästan alla sätt gräddost används. Fast det gör brun något om bakas vid hög värme, är det lättare att uppnå bryn effekt på denna typ av ost om den är beströdda med en liten mängd socker innan det tillagas.

Denna typ av ost kan frysas och lagras under omkring två månader. Vid användning av mjukost som har varit fryst, tina den i kylskåp som du skulle tina kött. Värm inte osten tina det, eftersom det är mjukt och kommer lätt smälta när även lite värme anbringas. På samma sätt kan lämna den ur kylskåpet vid rumstemperatur orsaka osten tina ojämnt och blir alltför mjuk på utsidan. Medan upptining getost i kylskåpet tar längre tid än andra, varmare metoder, gör det att den behåller sin form medan upptining jämnt till kärnan.

  • Vissa sorter av getost är hårda i konsistens och åldern som cheddarost.
  • Getost toppad med basilika.
  • Getost.