Populära Perks för anställda

February 13

En arbetsplats som är utformat för att hålla de anställda nöjda och produktiva hjälper till att betala för sig på många sätt, till exempel ökad retention och en känsla av att företaget verkligen värdesätter de människor som är anställda. Även det stiligaste förmåner kan vara utom räckhåll för många små och medelstora företag, följer är exempel att ett antal företag erbjuder.

På plats motionsanläggningar

En frisk arbetskraft är mer energisk och produktiv. Friska medarbetare har också färre driftstopp på grund av sjukdom. Många företag främjar medarbetarnas hälsa och välbefinnande genom att erbjuda på plats motionsanläggning. Dessa kan bestå av vikter, en variation av träningsmaskiner, och omklädningsrum och duschar.

En oanvänd företagets byggnaden kan göra en perfekt plats för en intern träningsutrymme. Om det är inte ett alternativ, många företag erbjuder kostnadsfria eller subventionerade medlemskap på närliggande gym.

På plats barnomsorg

Vissa företag tillhandahålla barnomsorg på plats. Inte bara kan detta visa ytterst bekvämt för arbetande föräldrar, men föräldrarna har också möjlighet att besöka med sina barn, ett alternativ som ofta är omöjligt med andra daghemsarrangemang. Det kan göra underverk för anställdas moral. Nackdelen är att barnomsorgen kan bli dyrt, särskilt när det gäller ansvarsförsäkring. Möte alla relevanta statliga och lokala föreskrifter barnomsorg också kan bli kostsamt.

Undervisning bistånd eller ersättning

De flesta anställda vill känna att de är att gå vidare med både sina liv och karriärer. En undervisning bistånd eller ersättning programmet kan hjälpa dig med den saken. Här, du betalar för en del eller alla dina anställdas undervisning, som omfattar allt från högskola och universitet klasser till mer specialiserad utbildning och seminarier. Den anställde känner sig värderas, medan du i gengäld ha en professionell med en växande utbud av kunskaper och färdigheter.

Personal sabbatsår

Sabbatsår var en gång begränsat till forskare och college professorer, men vissa företag erbjuder nu dem till sina anställda. Omfattar både betalda och obetalda former av ledighet som kan pågå i flera månader, sabbatsår ofta erbjuds till anställda som varit med ett företag under ett antal år. Generellt kan de anställda på sabbatsår göra i stort sett vad de vill, inklusive resa, lära sig ett språk, eller återknyta kontakten med familj och vänner.

På den positiva sidan, en studie i Journal of Applied Psychology fann att människor som tar sabbatsår inte bara uppleva en nedgång i stress under deras sabbatsår men också har mindre total stress efter att återvända till arbetet.

Å andra sidan, kommer du troligtvis att behöva ordna bemanning eller arbeta ansvar för att plocka upp den slappa för den frånvarande arbetstagaren. Naturligtvis kan detta att du kan ge möjligheter till de anställda som fyller i för personen på sabbats utveckling.

Observera att vissa stater allvarligt begränsa arbetsgivares flexibilitet att erbjuda sabbatsår genom att kontrollera deras frekvens, duration och tillåtna användningsområden.

Var noga med att se till att eventuella förmåner du erbjuder är välförtjänt distribueras och inte bryter mot några lagar. Vid beviljandet ledighet, till exempel, rådgöra med en erfaren advokat om någon inverkan på undantagna anställda av en partiell dagars frånvaro; avdrag för ett belopp av lönen på grund av en partiell dagars frånvaro kan äventyra den anställdes ställning som undantas från övertids lagar och andra löneskydd.

Dessutom kan vissa anställda inte ser detta som en perk. Vissa statliga lagar mandat att anställda ges en viss tid borta för att delta i deras barns skolrelaterad verksamhet. Slutligen några bonusar - inklusive remiss bonusar - som kan krävas (av US Department of Labor) ingå i lönen används för att beräkna övertid.