Hur gör jag Upprätthålla ett friskt hjärta?

February 16

Tre viktiga nycklar för att bibehålla ett friskt hjärta äter hälsosam mat, motionera och hantera stress. Att ha ett friskt hjärta kan bidra till att förhindra hjärtinfarkt och andra hjärt hälsofrågor. Införliva dessa hälsostrategier i ditt liv kan ge dig goda hjärthälsa.

Äta hälsosamt är det första steget i att ha ett friskt hjärta. Hjärtvänlig mat är vanligen detsamma som helhet eller naturliga livsmedel. Dessa livsmedel innehåller frukt, grönsaker och magert kött. Fisk kan vara bra för hjärtat också. Fullkorn bör också ingå i en hjärt-hälsosam kost. Äta dessa livsmedel bör vara en permanent förändring livsstil, inte en tillfällig lösning.

Att äta rätt mat är viktigt, men det är lika viktigt att äta rätt mängd mat. Del storlekar är oftast mäts och markeras på livsmedelsförpackningar. Hela livsmedel som inte är märkta bör ätas med måtta. Din läkare kan diskutera delar och dagliga kaloriintag, eftersom varje person har olika kostbehov.

Utövar är lika viktigt som att äta hälsosamt att bibehålla ett friskt hjärta. Konditionsträning kan vara det mest fördelaktigt för ett friskt hjärta. Måttlig motion bör göras flera dagar av veckan och minst 30 till 60 minuter per session. Du bör få din läkares godkännande innan någon ny övning regim.

Övningar för ett friskt hjärta kan innefatta att gå till ett gym och använda maskiner eller att hitta sätt att vara aktiv på hemmaplan. Walking är en av de bästa övningarna och kan göras var som helst. Arbeta ut med en partner kommer också att hjälpa till att upprätthålla din träning på regelbunden basis.

Måttlig motion kommer med många fördelar. Det kan sänka blodtrycket och stärka ditt kardiovaskulära systemet. Motion kan också bidra till att upprätthålla en idealvikt. Att upprätthålla en hälsosam vikt kommer också att bidra till att minska riskerna för hjärtsvikt.

Stress, ångest eller depression kan alla bidra till hjärtsjukdomar. För att bibehålla ett friskt hjärta, bör du undvika rökning tobaksvaror eller dricka alkohol. Dessa vanor kan ofta känna att de sänker stress, men de faktiskt öka risken för hjärtsvikt.

Det finns hälsosamma sätt att hantera stress. Hälsosam kost och motion hjälper att klara dagliga stressen. Meditation kan också vara avkopplande och stöd i stresshantering. Om du upplever extrem stress, ångest eller depression, bör du kontakta din läkare för möjliga terapeutiska lösningar. Minska stress kan bidra till att förhindra hjärtsvikt.

  • Äta tillräckligt med frukt är viktigt att bibehålla ett friskt hjärta.
  • Äta hälsosam mat - och hoppa över skräpmat - kan förbättra en persons coronary risk.
  • En regelbunden motion rutin är viktigt för hjärthälsa.
  • Att upprätthålla en hälsosam vikt kan hjälpa till att undvika hjärtrelaterade hälsoproblem i framtiden.
  • Inte röka kan hjälpa till att hålla hjärtat friskt.
  • Hälsosam cirkulationen i hela kroppen är nyckeln till att upprätthålla ett friskt hjärta.
  • Frukt och grönsaker är en viktig del av att äta hälsosamt.
  • Meditation kan vara avkopplande och stöd i stress, vilket kan förebygga hjärtsjukdomar.
  • En hjärt-hälsosam kost bör innehålla flera portioner av fiberrika spannmål och frukter dagligen.
  • Anatomi av en hjärtattack.