Vilka är de olika typerna av Resveratrol Källor?

February 12

Resveratrol är en viktig antioxidant som tros minska risken för hjärt-kärlsjukdom, cancer och med öka livslängden. Resveratrol källor inkluderar rött vin, rött eller lila druvsaft, eller råa druvor. Choklad, särskilt mörk choklad, liksom jordnötter finns andra källor av resveratrol. En annan källa till resveratrol kan hittas i japanska knotweed, speciellt genom kosttillskott gjorda av denna växt.

Resveratrol är en antioxidant som produceras av växter som är tänkt att ha många positiva sidoeffekter på människokroppen. Resveratrol spekuleras att ha förmågan att skydda blodkärl, förhindra blodproppar, och minska kolesterol - med andra ord, det sänker risken för hjärtsjukdom. Det kan också hjälpa till att skydda mot cancer och stödja lång livslängd.

En god mat post i listan över resveratrol källor är jordnötter. Jordnötter, jordnötssmör eller kokt jordnötter är alla bra sätt att konsumera resveratrol. Kokt jordnötter är särskilt effektiva, med ungefär 0,32-1,28 milligram resveratrol per kopp.

Japanska knotweed är en annan källa till resveratrol. Japanska knotweed är en invasiv växt ofta i städerna i Asien. Om man är bra på växt identifiering, är det möjligt att konsumera späda skotten av anläggningen i början våren, även om en mer effekt sätt att konsumera resveratrol i denna anläggning kan vara genom japanska knotweed kosttillskott.

En annan tur källa till resveratrol är kakao och mörk choklad. Ju mörkare typ av choklad, desto högre mängden resveratrol - så kakao har det högsta beloppet, följt av bagar choklad sedan mörk choklad. Dessa mörkare choklad tros innehålla ca 0,0141 till 0,0185 milligram resveratrol per portion.

En av de viktigaste resveratrol källorna är av druvor, särskilt de skinn av druvor. Resveratrol finns i sin högsta mängder i rött vin. Hög resveratrol innehåll är specifikt för rött vin snarare än vitt vin eftersom det är huden på röda druvor som innehåller mest resveratrol. I rött vin jäsning, huden lämnas i kontakt med druvor, medan detta inte sker under fermenteringen av vitt vin.

Druvsaft är en annan bra källa till resveratrol. Även om inte så högt i antioxidant som rött vin, rött eller lila druvsaft kommer nära. Råa druvor är också en bra källa av antioxidanten, speciellt Concord druvor. Även konsekvent den bästa källan till resveratrol, beloppet i druvor varierar beroende druvsorten och regionen.

Även rött vin är en av de bästa resveratrol källor, måste man komma ihåg att de skadeverkningar av alkohol inte nödvändigtvis uppvägs av fördelarna med resveratrol. Dricka för mycket alkohol sätter individer mycket större risk för högt blodtryck, cancer, fetma och leverskador. Öka sin konsumtion av rött vin för att minska risken för hjärt-kärlsjukdom rekommenderas inte. Istället skulle dricka druvsaft eller konsumera resveratrol tillskott ger ungefär samma positiva effekter utan någon av riskerna med alkohol.

  • Vitt vin har inte så mycket resveratrol eftersom skinnen tas bort från druvorna före jäsning.
  • Rött vin är vanligtvis anses det perfekta sättet att få resveratrol från druvor.
  • Vindruvor innehåller resveratrol.
  • Jordnötter är en bra källa av resveratrol.