Vad är Ice Cream Cake?

May 10

Glass kakor är tårtor sammansatta antingen hårt servera glass eller en kombination av tårta och glass. Det övergripande utseendet av något glass kaka är liknande till det av ett skikt kaka eller ett ark kaka. Kakor av denna typ kan vara beredd på många olika situationer, med användning som en födelsedagstårta som är en av de mest populära program.

Den exakta ursprunget till glasstårta är okänd. Det finns dock tecken på att kakor av denna typ framställdes redan under senare delen av 19-talet. Vid den tiden var glass betraktas som en lyxartikel som ofta var mycket uppskattat endast av de rika. Det skulle inte vara förrän långt in på 20-talet, när massproduktion av glass blev vanligt att idén om en glass tårta kom på modet.

Ett antal glassbarer och butiker erbjuder versioner av glasstårta. Baskin Robbins erbjuder kakor gjorda med någon kombination av deras olika typer av glass. Den snabbmatskedja Dairy Queen erbjuder också glasstårtor som kan anpassas för nästan alla tillfällen, från ett födelsedagsfirande till en personalfest. Generellt är kakor görs tillgängliga framställs som två runda skikt och täckt med en mjukglass isbildning, men det är också möjligt att beställa plåtkakor av denna typ.

I de flesta versioner av glasstårta, är hårt glass används för att skapa lager av kakan. Dessa skikt kan användas för att skapa hela kroppen av kakan, eller placeras mellan lager av traditionell kaka som har kylts tillräckligt för att inte smälta glassen. För att täcka det yttre av glasstårta, mjukglass tjänar som glasyren. Ytterligare dekorationer kan göras från traditionell kaka isbildning eller bildas med användning av olika typer av mjukglass.

Även om det är möjligt att beställa en glass tårta från en lokal glassbar eller butik, folk ibland föredrar att skapa sina egna unika tårtor hemma. Det enklaste exemplet på en hemmagjord glass kaka är skapad med ett blad tårta pan. Bottenskiktet av kakan består av glass, följt av ett tunt skikt av gul kaka. Ett andra skikt av glass placeras över den gula kakan, med den mjuk isbildning placerad på toppen. För att lägga till lite visuellt intresse för hemlagad kaka, smulade kakor, choklad spån, nötter, eller till och med skurna delar av frukt får tillsättas som pålägg.

  • Choklad spån är en vanlig toppning för glasstårtor.
  • Glasstårtor kan anpassas för födelsedagskalas och många andra evenemang.