Vad är en Kedjepickerell?

November 7

Kedjan gädda, eller Esox niger, är en sötvattensfisk av gädda familjen. Det är ofta kallad jack fisk eller södra gädda och kan hittas från södra Kanada ner den östra kusten till Florida och västerut till området Texas i USA. Kedjepickerell når ca 24 inches (cirka 70 cm) lång och kan identifieras genom en mörk kedja liknande mönster på sidorna.

Kedjepickerell tenderar att leva i lugn och lugna vatten. De är aktiva hela vintern och föredrar att leva i skydd av vattenvegetation. Dessa fiskar kan hittas i större floder samt längs gräsbevuxna eller kraftigt täckt botten av sjöar. De är uppskattad fisk för vissa sportfiskare, liksom.

En kedja gädda diet består främst av de mindre fiskar att det jagar. Liksom andra gädda, den har mycket vassa tänder, vilket gör det en farlig rovdjur. Den fiskyngel mellan december och februari, och nykläckta fiskfoder på plankton tills de är ca 3-inches lång (7,62 cm) och blir köttätande.

Vissa sportfiskare anser Kedjepickerell en utmärkt sportfisk, eftersom det är mycket energisk och aggressiv när hooked. Som huvud kost är fisk, levande elritsa eller beten är oftast bra att använda för bete. Större rader med minst 15 pund (6,8 kg) styrka och en stålledare är också användbara vid fiske efter den Kedjepickerell grund av dess vassa tänder. Om avsikten är att fånga och släpp, bör hullingarna på lure plattas att undvika omfattande och ibland dödlig skada på fisken.

Normalt är Kedjepickerell inte vara en fisk som ska ätas, men det finns vissa sportfiskare som tar sig tid att förbereda den. För att äta fisken, bör det rengöras grundligt, eftersom de flesta Kedjepickerell har många små ben. Många hävdar att smaken är jämförbar med andra gädda men att kött och den tid som behövs för att ta bort benen är inte värt ansträngningen.

På grund av populariteten av sporten fiske i Kedjepickerell är fisken nu odlad längs västkusten och delar av Texas. Bestånden av dessa gårdar är upp till en viss storlek, sedan ut i sjöar och vattendrag för att möjliggöra sportfiske att fortsätta. Det finns till och med proffs i några populära områden som kan hjälpa individer fånga, ren och laga fisk.