Hur Chia kan hjälpa hantera din vikt

October 26

Inte bara är de näringsämnen i chia viktiga för att stödja kroppen, men chia har också en annan stor fördel att stödja viktkontroll. Övervikt har en allvarlig inverkan på funktionen av kroppen. Vikt frågor har kopplats till ökad risk för hjärt-relaterade sjukdomar, typ-2-diabetes, cancer och många andra kroniska sjukdomar.

I det västerländska samhället, mer än 60 procent av människor är överviktiga. Viktproblem är ofta ett resultat av val av livsstil, till exempel konsumerar hög socker drycker, bearbetade livsmedel, och för många kalorier, och inte får tillräckligt med motion.

Din kropp är som en bil - det behöver bara så mycket bränsle, och rätt sorts bränsle. När du övermatar din kropp eller inte mata den rätt typer av livsmedel, ackumuleras kroppen överflödigt fett. Den goda nyheten är att du kan gå ner i vikt och hjälper kroppen att stödja sig genom att ändra din kost och livsstil.

Det kan rymma upp till tio gånger sin vikt i vatten, vilket innebär att när de läggs till mat, chia tjocknar, absorberar fukt, och därmed håller du dig fylligare längre, så du är mindre benägna att äta fel mat. Chia är också full av fibrer och frigör energi långsamt. Alla dessa faktorer bidrar i strävan att gå ner i vikt.