Vad är en Groblad Tree?

October 26

En groblad träd är en örtartad blommande växt i banan familjen som producerar stärkelserika frukter som kallas mjölbananer. Trots det faktum att groblad växter betecknas vanligen som "träd" och kan växa till höjder på upp till 20 till 25 fot, är de inte faktiskt träd. Vad som verkar vara en trädstam vid basen av anläggningen är faktiskt en pseudostem består av lager av bladslidorna. Den groblad träd har sitt ursprung i Indien och södra Asien, och oftast växer bäst i tropiska eller subtropiska klimat. Dess frukter kokas och konsumeras som en stärkelsestapelvara i många delar av världen.

Liksom bananträd, groblad träd har ett livsmedels lagra jordiska stammen kallas corm. Den corm växer uppåt, utträder vid toppen av groblad stjälk omkring ett år efter planteringen. Denna stam producerar en enda kluster av blommor innan det dör och en ny stam börjar växa ur groblad trädets rot. Några av blommorna som produceras av corm mogna sedan in groblad frukter. Blommorna som blir frukten är kvinnor, medan de andra blommor som produceras av anläggningen är sterila och brukar släppa av trädet när det börjar bära frukt.

Groblad frukter säljs vanligtvis samtidigt fortfarande gröna och omogna, eller medan svarta och övermogna. De omogna mjölbananer är stel och inte mycket söt. Deras kött är fastare än för en banan och de bör tillredas före konsumtion. På grund av deras stärkelsekvalitet, är gröna mjölbananer som en basföda i många tropiska regioner i världen, ofta ersätta potatis eller pasta. Svarta mjölbananer är sötare och kan ätas rå, som en banan.

Att växa ett groblad träd, måste den blivande kultivator först köpa ett groblad rot lager på en plantskola. Planterings webbplats bör vara varm och skyddad från vind med mycket solljus, kanske nära en byggnad eller en asfalterad uppfart som genererar extra värme. Någon frost skadar eller dödar lövverket av groblad träd, så det är i allmänhet bäst att plantera på våren när klimatet är varmare, eller att plantera träd i ett klimat-kontrollerade växthus. Jord för plantering bör vara rik, sura, och väldränerad. När rotstocken planteras kommer corm växa uppåt 10 till 15 månader innan trädet är redo att börja producera frukt.

Som groblad träd vinster höjd, kan det behöva stöttas upp med hängslen för att hålla den från att falla eller bli blåst över av vinden. Regelbunden vattning är nödvändigt, särskilt under varmare väder, eftersom de breda, platta blad av groblad trädet förbrukar mycket vatten. Ett gödselmedel som består av kväve, fosfor och kalium kan appliceras en gång i månaden för att främja tillväxten. Stammen av groblad trädet kan brytas av i mindre skott, som bör beskäras tillbaka regelbundet för att öka tillväxten av frukter på huvudstammen.

  • Några av ett groblad trädets blommor kommer mogna till groblad frukter.