Vilka är de olika sätt att bleka hår?

May 27

Hår blekning utförs ofta av män och kvinnor för att ta bort färg, antingen så att en ljusare färg än deras fysiska eller färgat hår kan appliceras eller helt enkelt för att uppnå en blekt blondin look. Processen, om den inte genomförs, kan resultera i betydande skada. Det finns olika sätt att bleka håret, även på salongen och hemma, med hjälp av blekning kit, väteperoxid, och naturliga blonde.

En av de mest populära sätten att bleka håret är att ha det professionellt gjort på en salong. Även om detta kan vara betydligt dyrare än blekning hem, är denna metod ofta säkrare eftersom stylister känner till både de kemikalier som de använder och det sätt på vilket de bör använda dem. Salonger vill ha den bästa upplevelsen för sina kunder, så stylister tenderar att vara så försiktig som de kan och kan också ge dig råd om huruvida ditt hår är i tillräckligt bra skick för att klara blekningsprocessen.

Det finns också olika sätt att bleka håret hemma. Köpta blekning kit innehåller allt som behövs för en person att ta bort färg från håret. Dessa kit innehåller vanligen en blekningslösning med ingredienser såsom väteperoxid, handskar, och en applikator. Instruktioner och hårbalsam ingår också och bör alltid användas. Flera kit kan behövas om mannen eller kvinnans hår är mycket lång eller mörk.

Ett annat sätt att bleka håret innefattar användning av en 3% väteperoxid lösning direkt ur flaskan. Ångorna från denna billigare metod kan vara ganska skarp, och skyddsglasögon, handskar och en lapptest rekommenderas starkt. Resultaten kan vara något inkonsekvent, och peroxid kan resultera i skadat hår som blir ganska sköra med tiden. Blekmedel bör undvikas vid alla tillfällen. Denna typ av blekmedel kan allvarligt irritera huden och ofta orsakar hår att bränna, skrumpna ihop och bryta.

Subtila, grad sätt att bleka håret inkluderar naturligt snarare än kemiska ingredienser. Citronsaft blekmedel hår över tiden, särskilt om en person applicerar den på vått hår innan han eller hon går ut i solen. Teer som kamomill orsakar också en gradvis ljusare i håret. Honung innehåller samma enzym som väteperoxid och har en liknande, fastän reducerad, effekt. Dessa sätt att bleka håret, även om kanske det minst effektiva, är också den minst skadliga.

  • Ett hår blekning kit.
  • Lighte håret med blekmedel producerar ofta Brassy toner, vilket kan kräva toner att neutralisera.
  • Använda tvätt blekmedel rekommenderas inte vid blekning hår.
  • Den säkraste metoden för blekning hår är att ha det gjort på en salong.
  • De flesta hår salonger erbjuder hår blekning tjänster.
  • Vid blekning hår, är det nödvändigt att använda handskar för att skydda händerna.