Hur väljer jag det bästa Hemlagad Body Scrub?

May 27

Processen att välja den bästa hemlagad bodyscrub är en mycket individualiserad process, eftersom de ingredienser som används kan reagera olika och ger olika resultat för varje person. Kropps skurar har typiskt en kräm eller gelbas och naturliga exfoliates som hjälper lyfta död hud från kroppen. Det avsedda resultatet är att avslöja nyare hud under den döda huden. Ett sätt att välja den bästa hemlagad bodyscrub är att börja forska ingredienserna och experimentera för att hitta de som fungerar bäst med din hud. Exfolierande ingredienser som används i kroppsskrubb inkluderar havssalt, farinsocker, havregryn, jordgubbar, myntablad, kaffe, choklad, och fint malda aprikos eller valnötskärnor.

Personer med mycket känslig hud bör normalt försiktig när de väljer den bästa hemlagad bodyscrub. De grova kornen i kroppsskrubb kan orsaka irritation. Försiktighet bör också användas av normalt torra hy människor, eller ens under vintermånaderna då huden kan vara torrare för andra. Även för dem med normal hud, är det viktigt att inte använda kroppsskrubb för ofta: överanvändning kan skada nya lagret av huden när den avslöjas. Det generellt rekommenderas att använda kroppsskrubb en gång i veckan eller varannan vecka.

Välja den bästa bodyscrub beror på hudtyp och avsett resultat. För känslig hud, tenderar havregryn att vara allergivänliga och lugnande; havregryn orsakar också lite att ingen irritation. En annan fördel med havregryn är dess förmåga att absorbera överflödig olja. Aloe Vera är en annan ingrediens som kan lugna känslig hud. Vissa personer har även funnit att kroppsskrubb kan minska uppkomsten av celluliter.

De som letar efter en bodyscrub med en tilltalande doft kan försöka farinsocker. Brunt socker är rikt på melass och anses vara skonsam mot huden. Det värmer oftast huden och lämnar den känslan smidig. Citronsaft kan också tillsättas till brunt socker för att ytterligare förfina porerna.

För att välja den bästa hemlagad bodyscrub för återfuktande, anser de som är walnut- eller kaffebaserade. Dessa kroppsskrubb normalt kommer att ge tillräckligt med fukt som en fuktgivande kräm inte kommer att behövas efteråt. För valnöt bodyscrub, kan mark valnöt kärnor kombineras med honung och mjölk. Detta gör för en mild exfoliant som närande och återfuktande på huden. Ett kaffe bodyscrub kan ofta kombinera malet kaffe och yoghurt.

En av de vanligaste djuprengörkroppsskrubb använder havssalt och olja, till exempel mandelolja. Finmalen havssalt bör endast användas, eftersom stora havssalt granulat kan vara för skadligt för huden. Havssalt scrubs bör också sköljas noggrant med en återfuktande bad eller tvål.

Förutom mild peeling, fuktgivande, och djuprengöring, kan kroppsskrubb också användas för att uppdatera huden. Den bästa bodyscrub kan också väljas enbart för sina lyxiga fastigheter. Till exempel kan en kombination av myntablad, yoghurt och mark kikärter ger en föryngrande bodyscrub. En bortskämd och något dekadent bodyscrub kombinerar kakaopulver, farinsocker, vaniljextrakt och olivolja.

  • Ett salt baserad bodyscrub.
  • Oatmeal hjälper till att läka torr hud.
  • Myntablad kan användas i kroppsskrubb.
  • Aloe vera gel tillsätts ofta hemgjorda hudvårdsprodukter för att släta och återfukta huden.
  • Krossade valnötsskal kan användas i en bodyscrub som en exfoliant.
  • Mandelolja är en populär ingrediens i hemmagjord kroppsskrubb.
  • Skurar bör vara lämpade för en persons specifika hudtyp.