Ta bort Seafood Lukt från Kylskåp

May 22

Har du någonsin märkt hur otäcka lukten av skaldjur verkligen kan vara? Vad värre är, är att när denna lukt får s in i ditt kylskåp verkar ofta som att ingenting någonsin kommer att få ut det. Även om det kan verka svårt, ta bort skaldjurslukt från kylskåp är faktiskt något som alla kan göra. I själva verket finns det en överraskande antal metoder som kommer att arbeta på att undanröja detta otäcka lukt, och se till att du har möjlighet att ha en relativt anständig luktande kylskåp igen.

Även om alla dessa metoder är effektiva på att ta bort skaldjurslukt från kylskåp, tänk på att det måste vara lite arbete från din sida också. Nästan alla av dessa metoder kommer att kräva att du, åtminstone, ta bort allt från ditt kylskåp. Dock kommer många av dessa metoder kräver att så bara utgångspunkten, så var beredd att kavla upp ärmarna och få lite arbete gjort.

  • Bleach. Töm ut kylskåpet, och sedan skrubba varje tum av interiören använda blekmedel. Du kanske vill upprepa processen ett par gånger för att se till att du är helt noggrann. Se till att du sköljer kylskåpet ut helt för att ta bort alla spår av blekmedel. Dessutom byta vatten som du använder mellan varje rengöring och sköljning session att göra ett riktigt bra jobb.
  • Kol. Kol kan göra ett fantastiskt jobb med att ta bort alla typer av lukter, och bäst av allt det kan vara en ganska billig metod också. Köper helt enkelt en bit av träkol från din lokala varuhus, och placera flera briketter i en skål. Placera den här skålen i kylskåpet, och sedan låta den sitta där i några dagar, bör lukten absorberas utan onödiga problem. Om du använder den här metoden, vara säker på att du använder träkol som inte har någon tändvätska i den, eftersom det har en egen lukt samt utgöra en möjlig fara.
  • Citronsaft. Citronsaft kan användas på ungefär samma sätt som blekmedel kan, så helt enkelt följa samma rutiner. Var särskilt noga med att avlägsna alla spår av citronsaft från kylskåpet när du är klar för att se till att du inte lämnar något bakom att gå dåligt över tid.
  • Bakpulver. Bakpulver kan vara ett bra sätt att ta bort fisk och skaldjur lukt från ditt kylskåp, och bäst av allt du verkligen inte behöver göra en hel del arbete med det heller. Öppna bara toppen av det paket med bakpulver, och placera den i kylskåpet. Låt det sitta där i flera dagar, och du kommer att märka att lukten försvinner med tiden.
  • Vinäger. Vinäger kan användas på ungefär samma sätt som blekmedel och citronsaft. Helt enkelt använda den för att tvätta insidan av ditt kylskåp, och skölj sedan ut kylskåpet när du är klar. Låt kylskåpet helt torr innan utsättning det.
  • Kokande citronsaft. Kokande citronsaft kan användas på ungefär samma sätt som bakpulver och kol. Men istället för att låta det sitta i några dagar, ta bort citronsaft när den har svalnat helt. Byt svalnat citronsaft med lite färsk kokande citronsaft, och låt den svalna helt. Upprepa processen vid behov tills skaldjur lukten har tagits bort.
  • Vanilla väsen. Om du inte gillar lukten av citron, kan du alltid använda vanilj istället. Använd lite vaniljessens (som kan köpas på de flesta varuhus) på samma sätt som du skulle citronsaft. Du kan antingen tvätta insidan av ditt kylskåp, eller placera lite kokande vatten och vaniljessens i kylskåpet. Båda metoderna fungerar ganska bra på att ta bort skaldjurs lukter.