Adobe CS4 Design Premium allt-i-ett-Cheat Sheet

May 17

Adobe CS4, precis som alla program, ger dig menyalternativ för att öppna, stänga och spara. Menyalternativ kan du också importera, exportera, och ångra, utöver andra grundläggande kommandon. Här är en tabell som visar vanliga alternativ och vad de gör.

Alternativ Hur Itâ € s Begagnad
Ny Skapar ett nytt dokument i eget filformat.
Öppet Öppnar en dialogruta där du kan välja en (stöds) fil på din hårddisk eller en disk för att öppna.
Stäng Stänger det aktuella dokumentet; om du har osparade ändringar, du € re uppmanas att spara ändringarna först.
Spara Sparar ändringarna du € ve gjort till det aktuella dokumentet.
Spara som Sparar en ny kopia av det aktuella dokumentet.
Placera eller Importera Importerar en fil, till exempel en bild eller en ljudfil, i det aktuella dokumentet.
Export Exporterar den aktuella data till en angiven filformat. Du kan ibland välja flera olika typer av filformat för att spara den aktuella data i.
Kopia Kopierar de markerade data till computerâ € s Urklipp.
Klistra Klistrar in data från Urklipp i det aktuella dokumentet.
Ångra Ångrar den senaste sak du gjorde i programmet.
Gör Gör om de steg du tillämpade kommandot Ångra till.
Zooma in Förstorar dokumentet så att du kan visa och redigera innehållet noga.
Zooma ut Skalar uppfattning mindre så att du kan se mer av dokumentet på en gång.
Hjälp Öppnar hjälpdokumentationen för det aktuella programmet.

Vanliga Adobe Kortkommandon

Liksom de flesta andra program, Adobe erbjuder kortkommandon så att du kan komma åt dess funktioner snabbt och enkelt med ett tryck på en tangent eller två. Utforska genvägar som används mest, med både Windows- och Mac-användare.

Adobe CS4 Design Premium allt-i-ett-Cheat Sheet

Adobe Paneler och deras funktioner

Att veta hur man använder panelerna i Adobe CS4 kan hjälpa till att öka din kreativitet och gör ditt jobb lättare. Adobe paneler erbjuda information och verktyg som hjälper dig att lägga till färg, justera objekt, och i allmänhet förvandla dina Adobe-filer (och ja, det finns en omformningspanelen).

Ha lite kul genom att utforska dessa paneler:

  • Färg: Använd färgpanelen för att välja eller blanda färger för användning i det aktuella dokumentet. Välj olika färglägen, såsom RGB (röd, grön, blå) och CMYK (cyan, magenta, gul, svart), från panelmenyn (pilen i övre högra hörnet).
  • Info: Info-panelen visar information om själva dokumentet eller ett visst urval youâ € ve gjort. I informationspanelen innehåller information om storlek, placering och rotation av markerade objekt. Du canâ € t mata in data i panelen Info. Den visar bara information i stället för att acceptera det, så använd omformningspanelen att göra ändringar.
  • Rutor: Du kan använda färgrutepanelen för att skapa ett bibliotek av färgval, som du kan spara och importera till andra dokument eller andra program. Du kan lagra färger och övertoningar som du använder upprepade gånger på färgrutepanelen.
  • Verktyg: Den verktygspanelen (vanligen kallad verktygsfältet) ISNA € t finns på alla Creative Suite-program, men Ita € SA mycket viktig panel i de program som den existerar i A Prog € s verktygsfält innehåller de verktyg som används i. det programmet.
  • Lager: Panelen Lager används för att visa och markera lager. På lagerpanelen kan du också ändra lagret ordning och hjälper dig att välja objekt på ett visst lager.
  • Rikta: Den justeringspanelen kan du justera markerade objekt till varandra eller anpassa dem i förhållande till själva dokumentet. Denna panel gör det enkelt att göra exakt inriktning med flera objekt.
  • Stroke: Den linjepanelen kan du välja stroke och ändra linjeattribut, till exempel färg, bredd / vikt, stil och mössor (ändar). Programmet du € re använder avgör vilka attribut du kan ändra.
  • Trans: Den omformningspanelen används för att visa och ändra skjuvning (skew), rotation, position och storlek på ett markerat objekt i dokumentet. Du kan skriva in nya värden för varje av dessa transformationer.
  • Karaktär: Den teckenpanelen används för att välja teckensnitt, teckenstorlek, teckenavstånd, och andra inställningar relaterade till användning av typ i dina dokument.

Vanliga Adobe CS4 Verktyg

Adobe CS4 är full av verktyg, mest identifierade med små ikoner som antyda deras funktioner. Till exempel använder verktyget som ser ut som en pensel om du vill skapa penselränder. (Smart, va?) Granska denna tabell som visar de vanligaste verktygen och vad var och en gör.

Verktygs Vad den gör
Urval Väljer element i dokumentet.
Marquee Väljer element i ett dokument med hjälp av en rektangulär eller oval form.
Lasso Gör frihand val i ett dokument.
TROLLSTAV Väljer liknande angränsande färger i ett dokument.
Blyertspenna Gör frihand fasta märken (med en hård kant) i dokumentet.
Penna Skapar vektorbanor i ett dokument.
Borste Skapar måleriska penselränder i dokumentet; borstar varierar i storlek, form och mönster.
Text Lägger text till dokumentet.
Form Skapar olika former i dokumentet.
Skala Ökar eller minskar skalan (storleken) av ett element i dokumentet.
Hand Flyttar innehållet i dokumentet för visning ändamål.
Zoom Ändrar förstoringen av dokumentet.