Vad är några olika trummönster?

May 21

Trummönster hänvisar till rytmer avrättade på ett trumset, trummaskiner och andra slaginstrument. Trum mönster framställs genom en serie av starka och svaga slag anordnade i olika kombinationer. Beats är ofta organiserade i meter, ibland kallad taktarter, såsom 4/4, 3/4, eller 6/8. I fallet med 04/04, skulle musikern upprepat räkna 1-2-3-4, 1-2-3-4.

Mätare används ofta som ett sätt att organisera trummönster och beats inom attack i en mängd olika sätt. I 4/4 tiden, slår 1 och 3 är starka beats och är vanligtvis accent med hjälp bastrumman eller kraschar cymbal. De svaga beats, 2 och 4, betonas av virveltrumman, andra trummor eller slaginstrument. I 3/4 tiden, slog 1 är stark och slår 2 och 3 är svaga. Vissa mätare är förknippade med dansrytmer som vals i 3/4 eller blues blanda i 4/4. Vispa man kallas ofta downbeat medan andra beats kallas upbeats. Skillnaden är den typ av betoning och val av slagverk valt att exekvera varje slag. Dessutom är cymbaler ofta för att lägga till karaktären av starka och svaga slag, som i till exempel användning av krock cymbal på taktslag 1 eller 3.

Beats skulle kunna beskrivas som "pulser som rör sig i tiden." Den vanligaste beat är ofta kvartalet sedel som representeras av antalet 4 vid hänvisning till 3/4, till exempel. Den översta siffran avser antalet slag, såsom 1-2-3, 1-2-3. I långsammare tempon den åttonde noten ges takten och märkt med nummer 8. För att förtydliga, mätaren 6/8 har sex slag (1-2-3-4-5-6) och har ett typiskt ett långsammare tempo. 6/8 är oftast utförs med en stark takt på taktslag 1 och sedan en vecka slog på taktslag 4. Samtidigt slår 2-3 och 5-6 spelar accent beats på hi-hat eller rida cymbal.

När musikerna vill att ytterligare bryta ner ett beat de gör det genom att säga "och". Trummisen får spela hi-hat på varje taktslag, inklusive "och" (1+ 2+ 3+), samtidigt slår basen på takten en följd av snaran på beats 2 och 3. Musiker kan ytterligare bryta ner ett beat genom att säga "1-e-and-a, 2-e-och-en." Detta händer ofta under trumsolon där trummisen spelar en serie av snabba rullar på tom-toms. Exempelvis 1+ 2+ 3e-och-en 4-e-och-en.

Trum mönster är inte alltid begränsade till strikta repetitioner och enkla formler. Musiker spelar ofta komplexa mönster som inkluderade friflytande rytmer. Ofta två instrument kommer att spela trummönster som accenter mot varandra. Detta kallas synkopering och höras i någon stil, men snabbt identifieras i reggae, latin och jazz.

  • De flesta popmusik trummönster är baserade i 4/4 tid.
  • Många trummisar införliva fritt flytande rytmer i sin trumma.
  • Tangon dansas till en synkoperad takt.