Vad är Psyllium Husk?

March 17

Psylliumfröskal eller isphagula är täckning av frön odlas på anläggningen, Plantago Psyllium, vilket blomstrar i Mellanöstern. Psylliumfröskal har länge setts som ett utmärkt sätt att få mer kostfiber i en persons kost på grund av dess höga räkna fiber i jämförelse med andra sädesslag. Havrekli, också en bra källa till fiber, har omkring fem gram fibrer per en tredjedel av en kopp. Psylliumfröskal, å andra sidan, erbjuder ca 71 gram fibrer för samma tredjedel av en kopp.

Denna tunga dos av kostfiber gör psylliumfröskal valet av många som tillverkar kostfiber kosttillskott och pulver som Metamucil. För dem som lider av förstoppning eller diarré, kan lämplig daglig intaget fiber bidra till att förbättra dessa villkor. Som psylliumfröskal färdas genom människans matsmältnings, absorberar det vatten, men är inte smält. Detta resulterar i avföring som är skrymmande, men också mjukare, översätta till färre problem med att passera avföring.

Även om de flesta förknippar psylliumfröskal med att förbättra matsmältningen, har kliniska studier på isphagula också visat att det är fördelaktigt att sänka kolesterolhalten i blodet. Naturligtvis är mer sannolikt att sänkas när de kombineras med en mager diet kolesterol. Men även med en högre fetthalt kost, psylliumfröskal, när det tas regelbundet, sänker low-density lipoprotein, så kallade "onda kolesterolet" med ca 7%.

Vissa studier har också föreslagit att regelbunden användning av psylliumfröskal kosttillskott kan hjälpa passera mer fett i avföringen, översätta till viktminskning. Andra studier tyder på psylliumfröskal kan också vara till hjälp för att sänka blodsocker räknas. Dessa studier är fortfarande i sin linda och har ännu inte riktigt bevisa att psylliumfröskal kan vara till nytta på dessa sätt.

Det är viktigt att vara försiktig med psyllium. Vissa klagar på uppblåsthet eller gas första användningen av produkten. De flesta läkare föreslår att du tar flera veckor att arbeta upp till en full dos av denna kostfiber. Tidiga reaktioner kan innefatta diarré och gasbildning.

Vissa människor är allvarligt allergisk mot psylliumfröskal. Detta gäller särskilt för dem som hanterar stora mängder av psylliumfröskal att förbereda laxermedel. Några har haft anafylaktisk chock reaktioner på att ta psylliumfröskal. Intestinal obstruktion kan också vara en risk för vissa, särskilt de som har opererats på tarmarna eller tarmarna.

Det viktigaste att komma ihåg när man tar psylliumfröskal är att ta det med massor av vatten. Dricka en fullständig glas med tillägget, och sex eller sju fler glas per dag rekommenderas. Detta kan vara lätt att komma ihåg om du tar ett tillägg som Metamucil, men glöm inte att massor av hög fiber spannmål som Bran Knoppar och Heartwise innehåller psyllium och bör konsumeras med ett stort glas vatten på sidan, och på Minst sex fler glas vatten under dagen.

  • Många människor tar psylliumfröskal till stöd med matsmältningen och för att sänka kolesterol.
  • Liksom andra fiberkällor är psylliumhusks ofta används för att behandla förstoppning.
  • Havrekli har cirka fem gram fibrer per en tredjedel av en kopp.
  • Vissa individer kan uppleva gas och uppblåsthet som en bieffekt av psylliumfröskal.
  • Pulveriserade fiber tillskott kan framställas från psyllium.