Vad är en Rödbukad papegoja?

March 24

En röd-bellied papegoja är en färgglad fågel hemma i savannen i östra Afrika. Relativt lugn och tillgiven, är den röda-bellied papegoja ofta ses i djurhandeln. Anses vara den bästa talare i dess genus, detta papegoja ofta kända för att härma ljud och ord när de hålls som sällskapsdjur. Det vetenskapliga namnet för denna fågel är Poicephalus rufiventris.

Sexuellt dimorfa, den manliga och kvinnliga Rödbukad papegoja skiljer sig åt i färg. Båda har mörkgrå vingar och ljusgrå ryggar och huvuden, som kan vara färgade med grönt, samt gröna svansar och lägre magar. Hanen bröst är en ljus orange eller röd, men honans är grön. Liten för en papegoja, dessa fåglar genomsnitt 11,4 inches (29 cm) i längd. De bor vanligtvis cirka 20 år.

Ej hotad i naturen, den Rödbukad papegoja lever i stäppskogsmarker eller torr pensel områden Etiopien, Somalia och Tanzania, där frön och frukter utgör dess primära kost. Det normalt finns på höjder inte högre än (2.000 m) 3560 fot. Häckar i träd håligheter, dessa fåglar parar sig mellan mars och oktober, beroende på region. I genomsnitt lägger honan tre ägg och ruvar dem i ungefär en månad. Den unga är boet-bundna i ungefär två månader före fledging.

Den Rödbukad papegoja anses vara en bra pet av fågelentusiaster eftersom det åtnjuter allmänt mänskligt uppmärksamhet, är relativt tyst, och är oftast en bra talare. Även dessa fåglar anses tysta, de är fortfarande ganska högljudd. De inte ofta skrika som många stora fågelarter, men de kommer fortfarande kallar, sjunga, eller härma ljud på en regelbunden basis.

Fångenskap fåglar äter oftast en kombination av högkvalitativa pellets, utsädesblandningar och färska frukter och grönsaker. De kräver både badvattnet och dricksvatten, som bör bytas dagligen. Stora burar, med bekväma sittpinnar och en mängd leksaker, är också nödvändigt. Ytterligare lekplatser utanför buren, som innehåller sittpinnar och leksaker, rekommenderas. Eftersom den Rödbukad papegoja är en social fågel kommer det vanligtvis vill ha uppmärksamhet från och att spela med sina ägare dagligen.

Som med många fåglar i fångenskap, är nödvändig bra socialisering i tidig utveckling för Rödbukad papegoja att bli bekväm med människor. Väl socialiserade fåglar brukar anses given, utåtriktad, och knäppa, även om de kan vid första anblicken tyckas blyg. Stackars tidig socialisering leder dock för blyg, lätt skrämda fåglar, som endast kan tillåta sig att hanteras av en enda person.

  • Den Rödbukad papegoja lever i stäppskogsmarker eller torr pensel områden Etiopien, Somalia och Tanzania.