Hur man gör Stress och Struktur Arbete för dina anställda

March 14

Tro det eller ej, det enkla faktum att ett företags hierarki - från VD: ar till chefer till arbetsledare till "vanliga" anställda - kan orsaka stress. Så hur kan du göra stressen arbete för dig och för hela organisationen? Svaret är att förstå hur hjärnan ser företagsstruktur och att ta itu med situationen med det i åtanke.

Inom varje organisation - med varje grupp människor eller djur - en hierarki bildas naturligt. Att vilja veta vem som är ansvarig är en del av den mänskliga naturen. Men att vara på botten av högen kan påverka hjärnan i många icke-så-trevliga sätt. Ta en titt på följande gemensamma utvecklingen av problem för personal känslan stressen från att vara den låga mannen på totempåle:

 1. Känsla oengagerade, oönskad, ständigt tillrättavisade, värdelös, eller hjälplös kan framkalla kronisk stress.
 2. Kronisk stress kan leda till en oförmåga att tänka klart och hälsoproblem.
 3. Hälsoproblem kan leda till frånvaro.
 4. Sjukfrånvaro innebär jobbet är inte att få gjort.
 5. Vänder till arbetet efter en sjukdom kan orsaka ytterligare stress eftersom arbetet har framskridit och den anställde känner sig inte informerade.
 6. Denna nya stress kan orsaka ytterligare hälsoproblem.

Eftersom stress är ett svar på en överlevnadsmekanism, är ett annat scenario vanligt att den anställde på botten av hierarkin. Den reflexiva eller reaktiv del av hjärnan verkar för att skydda dig, eftersom det inte vet skillnaden mellan fysisk stress och känslomässig stress. Sådana åtgärder kan orsaka följande typer av omedvetna tankar och skadliga handlingar:

 • Att vara i botten av högen gör personen känner sig otillräckliga.
 • När personen "på toppen", hävdar hennes auktoritet, denna person känner ännu mer osäker och otillräcklig.
 • Denna person kan känna att alla i laget vet hans rang och bli generad av det.
 • För att undvika granskning av något slag, fungerar denna person att göra en ovanpå look otillräcklig.
 • Personen skapar en situation där den översta hunden inte kan fortsätta sitt arbete, vilket skiftar negativ uppmärksamhet från botten till toppen.

Detta scenario är inte vacker, men det händer universellt. Du minns säkert någon i din grundskolan är klassens clown. Klassen clown uppgift var att få läraren av henne uppgiften att undervisa, eftersom undervisningen gjorde honom känna sig dum. Om läraren inte är undervisning, även om han hamnar i trubbel på grund, han ser inte dum. Han ser i stället ut som han inte bryr sig, och han underhåller klassen eftersom han tror att de kommer att gilla honom för det.

På jobbet, kan detta scenario spela ut lite annorlunda. En anställd känner att han har förbisetts för en särställning i laget. Eftersom han känner att han inte kommer att få ordentlig kredit för det arbete han har gjort, han vill sabotera projektet på något sätt. Han stör varje gruppmöte med onödiga frågor och farhågor om lanseringen.

Avskedande eller överföra personen på botten kommer inte att hjälpa. Någon måste vara på botten. Frågan är, hur ska du fixa detta? Kan du göra alla lika? Ja, om laget tydligt kan se din vision och dela den med dig. Om varje medlem kan komma ombord med dina värderingar och ditt uppdrag, sedan hierarkin får inte vara ett problem.

Inte alla är olycklig vid botten av hierarkin. Många människor vill inte stressen för att försöka klättra sin väg till toppen. De gör sitt jobb så att de gör en levande och kan delta i oavsett hobbys eller intressen som de tycker om.