Vad är kinesisk akupressur?

April 7

Kinesisk akupressur är en läkekonst som förmodligen har sina rötter i den gamla kinesiska medicinen. Den är baserad på tron ​​att kroppen innehåller talrika helande punkter, att när masseras, kan stimulera läkningsprocessen. Det är mycket lik akupunktur men ersätter nålar med fingermassage. Anhängare tror att akupressur kan lindra stress och främja fysisk och psykisk välbefinnande.

Tryckpunkter som används i kinesisk akupressur är utspridda längs en väg som kallas de 12 meridianer, och dessa meridianer namnges för organen som de representerar. Det finns en meridian för de stora organ såsom hjärta, njurar, lever, lungor och mjälte. Det finns även meridianer för både stora och tunntarmen. Andra meridianer hänvisar till magen, gallblåsan, och urinblåsan. Den slutliga meridianen kallas trippel brännare meridianen, och det omfattar en bana från ringfingret upp armen och skuldran där den slutligen slutar vid ögonbrynet.

Förutom de 12 meridianer, kinesisk akupressur innebär också tryckpunkter i armar, ben, händer, fötter och huvud. Huvudtryckpunkter belägna i armar och ben tros påverka många andra delar av kroppen. Varje tryckpunkt tros vara mer aktiva under olika tider på dygnet. Beroende på den speciella sjukdom hos en patient, är akupressur behandlingar planeras utifrån aktivitetsnivåerna tryckpunkt som kommer att behöva manipuleras.

De flesta historiker tror att kinesisk akupressur har utövats i över 5000 år, och att födelseplatsen för konsten var troligen Kina. Det tidigaste bevis på teknikområdet emellertid faktiskt upptäcktes i Europa. År 1991 var en mumie hittades bevarad i isen i bergen i Italien. De mumifierade kvarlevor hade tatueringar på sin kropp som tycks motsvara akupressur tryckpunkter. Det finns fortfarande en debatt om den arkeologiska betydelse denna mamma och hur det kan relatera till historien av akupressur.

Lära hela konsten att kinesisk akupressur kan ta många år av studier och utbildning. Inte bara måste banorna memoreras, men det finns många olika metoder för massage, eftersom olika typer av sjukdomar kan kräva olika massagetekniker. Vissa tekniker använder bara fingrarna, och kan använda antingen grunt djup massage, medan andra metoder kan kräva hela handen för att fördela trycket. Vissa skolor erbjuder kinesiska akupressur utbildning, antingen som certifikatprogram eller som en del av en examen i alternativ medicin.

  • Akupressur har praktiserats i Kina i årtusenden.
  • Akupressur liknar akupunktur i det att den innebär att manipulera kroppens vitala fläckar.
  • Vissa människor tycker att det lokala Chinatown är ett bra ställe att leta efter någon som praktiserar kinesisk akupressur.
  • Kinesiska akupressur ingår tryckpunkter som finns i händerna.
  • Kinesiska akupressur använder fingermassage i stället för nålar som används vid akupunktur.